Bergwandelen, een heerlijke uitdaging

Wil je bergwandelen?

Hier vind je alle bergwandel vakantie mogelijkheden

Wie overweegt tijdens zijn vrije tijd of vakantie te gaan bergwandelen, moet bij de NKVB zijn.  De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergspot Vereniging biedt een uitgebreid programma bergwandelingen aan en tips en trainingen om bergwandelen nog leuker te maken. Voor een unieke bergwandelvakantie

book a trekking banner

Bergwandelen is een ongelooflijke en fantastische ervaring.  Ga bijvoorbeeld bergwandelen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Spanje en ontdek hoe indrukwekkend bergen eigenlijk zijn en hoe leuk het is met een groep een bergwandeling te maken.  Met speciaal aanbod bergwandel vakanties en reizen voor 50 plussers.  Ook voor bergwandelen met kinderen.


bergsportreizen sneeuwschoenen banner

Nepal Bergwandelen

Nepal bergwandelen

Ook kun je een trekking doen in Nepal. Het Annapurna circuit of ‘n beklimming tot aan de Mount Everest Basecamp of de Mount Kailesh in Tibet behoren tot de mogelijkheden. Of wat dacht je van een meer gemakkelijke rondtrek in Nepal langs de Kathmandu koningsvallei en de kloosters? Top of the World reizen organiseert zowel maatwerk- en privéreizen als groepsreizen met 100% vertrekgarantie.

djoser banner

Bergsportvakanties zijn groepsvakanties

Bergwandelen, ook wel bergsport genoemd, is enorm in opkomst.

Een bergwandeling maken in de sneeuw is de ultieme wandelvakantie ervaring!

Tienduizenden mensen nemen deel aan groepswandelingen. Een bergwandeling vakantie kan 1 week duren maar meestal beklim je minimaal 14 dagen de bergen en verblijf je in een basiskamp, veelal een camping. Bergwandel groepsvakanties zijn actieve reizen voor gelijkgestemden. De meeste bergwandel reizen zijn ook geschikt voor vakanties met kinderen. Voor 50 plussers zijn er speciaal georganiseerde wandel groepseizen want bergwandelen is ook zeker iets voor fitte 50, 55 en 60 plussers.  Of je nu alleenstaand bent, met je kinderen een bergwandel vakantie wilt boeken of 55 plusser bent, voor iedereen is er een geschikte bergwandeling te vinden.


bergsportreizen sneeuwschoenen banner

Meer wandelvakanties en bergsportvakanties bij de NKBV te boeken

Bergwandelen is ook bij de NKVB veruit het grootst.  Maar je kunt bij deze wandel en alpinisme vereniging ook aan andere wandel, fiets en klimmen gerichte activiteiten deelnemen.  Denk aan canyoning, klettersteigen, mountainbiken, sneeuwschoenwandelen, ijsklimmen, freeriden, tourskiën.  Sportieve activiteiten dus voor de zomer en wintervakantie.  De NKVB doet dus veel meer dan het organiseren van bergwandelen alleen.

snp wandelvakanties banner

De NKBV heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan

Bergwandelen, wintersport, skieën en bergsport in het algemeen kan een behoorlijke milieu vervuilende tak van sport zijn.  Zeker als iedereen met de eigen auto komt en er tijdens de wandelingen van de gebaande paden wordt afgeweken en natuur en eco systemen tijdens en door het bergwandelen worden beschadigd.
De NKBV roept daarom op om voorzichtig met het milieu om te gaan en zoveel mogelijk met openbaar vervoer te reizen.  De NLBV promoot vervoer met de trein en fiets.  Wij als redactie van wandelvakantie-overzicht.nl sluiten ons graag bij deze duurzame visie aan, zeker ook als het om kwetsbare plekken in de bergen, heuvels en natuur in het algemeen gaat.

selfie tijdens wandelvakantie voor singles

Uitrusting voor Bergwandelen

Voor je op vakantie gaat is het belangrijk een goede uitrusting te hebben die daadwerkelijk geschikt is voor bergwandelen. Er zin diverse outdoorwinkels die je kunnen helpen de juiste gear voor je wandelvakantie samen te stellen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de winkel Bergfreunde.  Dit is een complete outdoorwinkel op het gebied van wandelen, klimmen, fietsen en andere outdoor-activiteiten.

Ze zijn gespecialiseerd in een complete uitrusting bergwandelschoenen en alles wat bergwandelen te maken heeft.


bergsportreizen sneeuwschoenen banner