Blog

donderdag 21 december 2017
Wandelvakantie en mindfulness
Tags: ierland, individuele wandelvakantie, mindfulness, wandelvakantie, schotland
Het verband tussen wandelen en mindfulness.

Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook de geest. Wandelen past prima binnen een mindfulness weekend of vakantie. Tijdens lange wandelingen, bij voorkeur meer dan 10 kilometer, komt de geest helemaal tot rust en ben je feitelijk bezig met een volledige geestelijke ontspanning. Ook een vast wandelritme helt, door het geluid van je voetstappen in combinatie met het zicht doe je ook aan mindfulness. Maar wat is nu beter om volledig tot rust te komen??  Een groepswandelvakantie of individuele wandelvakantie??

Groepswandelvakantie of individuele wandelvakantie?

Als je behoefte hebt aan rust en geestelijke ontspanning, is een individuele wandelvakantie waarschijnlijk een betere keuze dan een groeps wandelvakantie.  Bij een wandelvakantie met een groep is de gezelligheid, het gezamenlijk wandelen en genieten vooral belangrijk.
Je bent ook gebonden aan het wandeltempo en programma van de groep en de reisleiding.  En als je in hetzelfde hotel, b en b of guesthouse overnacht, wordt er ook op gerekend dat je 's avonds mee doet aan activiteiten en het gemeenschappelijk ontbijt  Waarschijnlijk heb je hier minder behoefte aan bij een wandel- en mindfulness vakantie. Een individule wandelvakantie is daarom aan te bevelen. Misschien een wandelvakantie met je hond?? dan heb je toch nog gezelschap. Overigens is het bij zowel een individuele wandel- als groeps wandelreis mogelijk om je bagage tijdens je reis te laten vervoeren. En je kunt uiteraard een wandelvakantie met bagagevervoer en inclusief overnachting boeken.


wandelvakantie Ierland of Schotland boeken.

Als je van wandelen en spannende natuurvakanties houdt zijn Ierland en Schotland 2 fantastische bestemmingen. Met name de hooglanden van Schotland zijn een unieke belevenis en avontuur.  Een wandelweekend Schotland of nog beter, wandelvakantie, haalt het beste in jezelf naar boven. Puur genieten van de fantastische uitzichten, wat drinken in een echte Schotse Pub en volledig tot rust komen.  Dat is wat Schotland als mindfulness vakantie bestemming je kan bieden.  Met name SNP Natuurreizen heeft fantastische wandelreizen Schotland samengesteld, zowel voor een individuele wandelvakantie Schotland of voor een onvergetelijk wandelweekend.
Je kun een korte wandelvakantie Schotland boeken bij SNP Reizen, bijvoorbeeld voor 4, 5 o 8 dagen maar ook een 14 daagse wandelvakantie Schotland boeken. In het kader van mindfullness een uitstekende keuze want 14 dagen door de natuur en hooglanden wandelen geeft je een boost en innerlijke rust waar je nog lang profijt van zult hebben en welke je nooit meer zult vergeten.
Written by: Webmaster on 06:43
No comments
woensdag 22 november 2017
Wandelen met proteine shakes
Tags: proteine reep, proteinerepen, vitamine B12, wandelen, proteine shakes
Waarom je met proteine shakes wandelen langer volhoudt.

Wie van lang wandelen houdt en misschien wel de vierdaagse van Nijmegen loopt, weet uit ervaring dat het niet altijd meevalt om vol te houden. Spierpijn, zware benen, misschien wel kramp. Het zijn verschijnselen die bij lang wandelen horen.  En wie ouder is, merkt dat de spieren er langer over doen om van een zware inspanning te herstellen. Een hulpmiddel dat werkt bij vermoeide spieren zijn proteine shakes of proteine repen.  De eiwitten in deze proteine shakes of proteine repen helpen je je spieren sneller te herstellen, vermoeidheid uit te stellen en blessures te voorkomen.  Daarnaast helpen proteine maaltijden en shakes je een bepaalde wandeling langer vol te houden.  Ook ideaal voor een wandelvakantie.

Vitaminen en mineralen in proteine shakes.

Als je een doorsnee proteine shake analyseert dan ontdek je dat er naast hoogwaardige proteine ook mineralen en vitaminen in deze shakes zitten. Denk bij mineralen aan magnesium en ijzer.  Dat zijn precies die mineralen die je nodig hebt voor een actieve vakantie, bijvoorbeeld een wandelvakantie, fietsvakantie of wintersport vakantie.  Proteine shakes en producten bevatten dus meer dan proteine. Voor de vegetariers onder ons, in de shakes zit meestal geen vitamine B12.  Die moet je er dan bij meenemen.

Proteine repen, handig bij iedere wandeling.

Als je wandelingen gaat maken en behoefte hebt aan wat ondersteuning in de vorm van proteine, is een proteinereep misschien wat handiger dan een proteine shake.  Proteinerepen zijn veel handzamer dan shakes en direct klaar voor gebruik.
Written by: Webmaster on 09:37
No comments
zaterdag 18 november 2017
Veel nieuwe wandelvakanties Djoser
Tags: 2018, milieuvriendelijk, wandelweekend, wandelvakanties Djoser
Wandelvakantie programma Djoser 2018.

Djoser, de duurzame reisorganisatie met een groot aanbod groepsreizen, heeft haar aanbod wandelvakanties 2018 flink uitgebreid. Een perfect moment om een wandelweekend of wandelvakantie te boeken.

Nieuwe wandelvakantie bestemmingen bij Djoser zijn een wandelreis Andalusië in Spanje, een fantastische wandelweekend of vakantie in Ierland.  Voor de geoefende wandelaar is er nu een groepswandelvakantie in het bekende Lake District (Engeland).  De laatste is echt een wandelavontuur. Je loopt in de mooiste natuurgebieden van Europa met prachtige vergezichten op bossen, meren en valleien.

Hier vind je de groepswandel vakanties van Djoser.

Bijzondere vakanties Djoser.

Djoser speelt graag in op de recente ontwikkelingen en heeft een aantal nieuwe reizen ontwikkeld die echt anders zijn. Wat dacht je van een kookreis naar India, Marokko of Thailand?? Een wijnreis naar Zuid-Afrika of Moldavië of een natuurreis in Yellowstone, Amerika?  Ongekend mooie groepsreizen en rondreizen met altijd een duurzaam karakter en met respect voor de natuur en het milieu.

Een wandelvakantie van Djoser is milieuvriendelijk.

Een wandelvakantie is op zichzelf al milieuvriendelijk.  Djoser doet daar in haar reisprogramma's nog een schepje bovenop.  Ga je ook mee op vakantie met Djoser??
Written by: Webmaster on 07:56
No comments
donderdag 9 november 2017
Wandelvakantie met kerst
Tags: 2017, alleenstaanden, kerst, singles, wandelweekend, wandelvakantie
Wandelen tijdens kerstmis

Voor de meeste mensen is kerst een feest van familie bezoeken, veel eten en drinken en de nodige kilo's aankomen om na kerstmis een poging te doen af te slanken.
Kerst vieren is een traditie.  Voor veel alleenstaanden echter is kerst een tijd van alleen zijn, een bescheiden eenzaamheid. Juist in deze periode van bezinning worden er wandelvakanties voor met name singles georganiseerd.

Wandelen met gelijkgestemden.

Het aantrekkelijke van wandelvakanties voor alleenstaanden is, dat je heerlijke wandelingen maakt met gelijkgestemden.  Veel singles zoeken met kerst vertier en geven zich op voor een wandelweekend of wandelvakantie. Zo heeft Kras Reizen kerst wandelreizen voor singles binnen Nederland georganiseerd waarbij ook nog eens aandacht is besteed aan sfeer, lekker eten en goede overnachtingsplaatsen.

Wandelvakantie tussen kerst en oud en nieuw voor singles.

Eén van de vele voorbeelden van wandelreizen rond kerstmis voor singles is de singel wandel reis Groningen, Drenthe van Kras Reizen welke zeer succesvol is en inmiddels is volgeboekt. Een andere single wandelvakantie met kerstmis is de single kerstreis in de Brabantse Kempen. Het is een 4 daagse wandelevenement waar je met een groep gelijkgestemden heerlijk gaat genieten van gezelligheid wandelen, overnachten in een goed hotels gebruik GPS, onbeperkte koffie en thee op de eerste en 4e dag en vele andere pre's. Je overnacht in een 1 persoonskamer dus je hebt optimale privacy! Er zijn nog een paar plekjes vrij met de reis met vertrekdatum 24 december.

Kom nu in actie.

Als je met kerstmis 2017 niet alleen thuis wilt zitten en sportief bent aangelegd, kom dan nu in actie en boek één van de wandelvakanties van Kras of een andere reisorganisatie.  Je zult jezelf aangenaam verrassen.

Written by: Webmaster on 08:43
No comments
zondag 16 juli 2017
Last minute wandelvakantie aanbiedingen
Tags: last minute singlereizen, last minute wandelvakantie
Last minute wandelvakantie

Wie voor de zomervakantie 2017 nog geen vakantie heeft geboekt en van lang en veel wandelen houdt, kan nu een voordelige last minute wandelvakantie boeken.

Nu kan je een last minute wandelvakantie in Zweden, Ierland, Noorwegen, Kroatië of elder in Europa boeken voor minder dan 80 % van de normale prijs.
Het betreft hier individuele wandelvakanties of groepsreizen die geannuleerd zijn of nog niet volgeboekt zijn.
vandaar dat deze wandelvakanties voor de zomer nu met een aantrekkelijke last minute korting worden aangeboden.

Als je single bent en deel wilt nemen aan een wandelvakantie, zijn er ook mogelijkheden om last minutes te boeken. Verschillende reisorganisaties bieden last minute singlereizen aan. Deze vind je op onze website wandelvakantie-overzicht.nl

Written by: Webmaster on 08:25
No comments
vrijdag 12 mei 2017
Actieve reizen voor jongeren
Tags: bergwandelen, fietsvakantie, wandelvakanties, actieve jongerenreizen
Als je een sportieve jongere bent en van sportieve activiteiten houdt, zijn er volop mogelijkheden om een actieve jongerenreis te boeken.
Denk aan een meerdaagse wandelvakantie, fiets vakantie, zeilvakantie, surf vakantie, wielrennen, outdoor of bergbeklikvakantie.  Al deze activiteiten kun je in je eentje doen maar samen deelnemen aan sportieve activiteiten is natuurlijk veel gezelliger.

Daarnaast zijn bepaalde activiteiten veiliger als je dat met een groep doet, denk aan bijvoorbeeld bergwandelen of bergbeklimmen.
Als je een overzicht wilt zien van organisaties die actieve jongerenreizen zoals wandelvakanties organiseren, kijk dan eens op de pagina actieve jongerenreizen.
Je vindt hier veel informatie over actieve en sportieve jongeren vakanties.
Written by: Webmaster on 09:57
No comments
woensdag 19 april 2017
Afvallen met wandelen
Tags: afvallen met wandelen, afvallen met een dieet
Veel mensen die regelmatig lange afstanden wandelen, doen dat om hun conditie op peil te houden. Voor andere is wandelen meditatie en voor weer anderen een natuurbeleving en een manier om met anderen in contact te komen. Want zeker bij een groepswandeling gaat het vaak om contacten,.

Voor veel anderen is wandelen een manier om gezond te blijven en zijn lange wandelingen ook bedoeld om af te vallen en in ieder geval niet aan te komen.  Je zou dus kunnen zeggen dat wandelen een manier is om je prettig te voelen en voor sommigen om af te slanken.
Bij de zogenaamde bootcamps zit wandelen vaak in het pakket activiteiten want wandelen is één van de meest effectieve manieren om calorieën te verbranden en af te vallen.
Ook de zogenaamde wandelvakanties kunnen het "neveneffect" afslanken hebben.

Voor wie alles wil weten over afvallen met een dieet, wat prima kan naast wandelen, een actieve wandelvakantie of andere sport, is de website gezond-en-snel-afvallen.nl een goede bron van informatie.
Slank worden en slank blijven zijn immers 2 heel verschillende zaken.
Written by: Webmaster on 16:27
No comments
donderdag 30 maart 2017
Wandelvakantie in ongekende gebieden Europa
Tags: bergwandelen, ongekende gebieden van Europa, wandelvakantie 2017, zomervakantie 2017
Wie voor de zomervakantie 2017 een wandelvakantie wil boeken en niet in bekende wandelgebieden wil vertoeven maar juist een onbekende en wilde wandelvakantie wil beleven, zit voor een avontuurlijke zomervakantie 2017 goed.  Veel reisbureau's en wandelreisorganisaties hebben in het wandelprogramma voor 2017 onbekende gebieden opgenomen. Wat dacht je van een wandelvakantie Macedonië, Andalusië, Kroatië of Slovenië?  Of een avontuurlijke wandelvakantie in Marokko,Schotland, Peru of Nieuw Zeeland?
Mogelijkheden te over om een  bijzondere wandelvakantie 2017 te boeken.De echt avontuurlijk ingestelde wandelaar kiest voor zijn wandelvakantie 2017 misschien wel een bergsport wandelvakantie. Bijvoorbeeld een avontuurlijke bergsport wandelvakantie georganiseerd door de NKBV.
De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) is op het gebied van bergsportvakanties de grootste specialist van Nederland en misschien wel de Benelux. De NKBV en heeft een groot aanbod actieve wandelvakanties binnen en buiten Europa voor bergwandelaars, alpinisten en bergsportklimmers. 
Voor geoefende wandelaars en bergsportklimmers maar ook voor wandelaars die eens iets anders willen dan een wandelvakantie op de Veluwe of in de Ardenennen.
Wat dacht je van een bergwandel vakantie in de Dolomieten, Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk?
Wandelen door de bergen, in ongerepte natuurgebieden met ongekende vergezichten, het summum voor de wandelaar die zijn wandelvakantie wil vieren buiten de gebaande paden van Europa.
Written by: Webmaster on 07:23
No comments
woensdag 29 maart 2017
tweedehands wandelschoenen of wandelkleding kopen
Tags: goedkope wandelvakantie, wandelkleding, tweedehands wandelschoenen
Goede wandelschoenen en wandelkleding kan best duur zijn.
Als je op zoek bent naar goedkope wandelkleding of schoenen, is het misschien een overweging om deze tweedehands te kopen.  Je kunt ook tweedehands merkkleding of schoenen kopen.

Een website waar je veel adressen vindt over tweedehands kleding en schoenen, ook gebruikte wandelschoenen en wandelkleding is tweedehands-kleding.nl

Hier vind je veel informatie over tweedehands kleding, schoenen en sieraden. Omdat ook veel wandelaars op een gegeven moment hun wandelschoenen, accesspoires en waterdichte wandelkleding verkopen, vind je op tweedehands kledingbeurzen, in 2e hands kledingwinkels en online, regelmatig zo goed als nieuwe wandelschoenen en kleding.  Ook 2e hands merk sportkleding.
Kortom, als je wilt bezuinigen op je wandelschoenen en wandelkleding, tweedehands kan verrassend goed en mooi zijn. En als je bespaart op je wandelschoenen en kleding, heb je wellicht meer budget voor een goedkope wandelvakantie.
Written by: Webmaster on 08:52
No comments
maandag 20 februari 2017
Wandelen Andalusiƫ voor singles
Tags: wandelvakantie singles, wandelvakantie Andalusiƫ
Ben je singles en op zoek naar een unieke wandelbestemming?
Andalusië ( Spanje ) is een echt wandelparadijs.  Je kunt via Estivant een unieke wandelvakantie boeken die uitsluitend bedoeld is voor singles.  Het is een 8 daagse wandelvakantie en deze is volledig verzorgd, dus inclusief  hotel en dergelijke.  Kijk nu op de pagina wandelvakantie singles naar de details van deze wandelvakantie in Andalusië voor alleengaanden.
Written by: Webmaster on 06:43
No comments
zaterdag 18 februari 2017
Wandelen tijdens je vakantie
Tags: , singles, wandelvakantie
Als je veel wilt wandelen tijdens je vakantie, kun je het beste een georganiseerde wandelvakantie boeken.  Je hebt vele soorten wandelvakanties waaronder ook die voor singles, gezinnen met kinderen en mensen met honden. Als je als alleenstaande een vakantie met hoog wandelgehalte wilt boeken, kan je je het beste opgeven voor een single wandelvakantie.  Er zijn ook mogelijkheden om een single wandel groepreis of rondreis te boeken, ook in Nederland.  Populaire landen voor een wandelvakantie binnen Europa zijn Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië , Spanje en de Ardennen.  Maar ook landen als Slovenië en Tsjechië kunnen zich in een steeds grotere belangstelling van wandelaars verheugen. 
Written by: Webmaster on 12:13
No comments