Ardennen op zijn Best

De Ardennen, ideaal voor een wandelvakantie of familieweekend

De Belgische Ardennen en de Ardennen Luxemburg zijn de ideale plek voor een wandelweekend.
Een wandelweekend Ardennen beleven kan ook in het kader van een vriendenweekend of familieweekend.
We vertellen hier waar Ardennen op zijn best is. Ook voor het maken van een Roadtrip door de Belgische Ardennen

Wandelen in Luxemburg of de Ardennen?

Eerder schreven we over wandelen in Luxemburg. In Luxemburg heb je ook veel mooie wandelroutes en grote vakantiehuizen om met een groep te kunnen overnachten.


eigenwijzereizen wandelvakanties banner

Ardennen op zijn best: 4 topbestemmingen

Een bezoek aan de Ardennen is het fijnst in een modern vakantiehuis. Je bent voorzien van alle moderne gemakken, maar kunt ook optimaal genieten van al het moois dat de Ardennen je te bieden hebben. Maar wat zijn nu de absolute must-see locaties van de Ardennen? Wij hebben vier topbestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Hier kan je de mooiste grote vakantiehuizen Ardennen huren. Huur bijvoorbeeld een groot vakantiehuis in Stavelot.

natuur in de Ardennen

1. Grotten van Han

Al jaren zijn de grotten van Han de grootste publiekstrekker van de Ardennen. Maar dat is niet zonder reden, want deze prachtige kalksteengrotten zijn een bezoek meer dan waard. De grotten zijn ontstaan doordat de rivier de Lesse zich al gedurende miljoenen jaren een weg baant door een heuvel van kalksteen. De erosie van het kalksteen heeft prachtige zuilen en gewelfde muren en plafonds gecreëerd. De stalagmieten en stalactieten, respectievelijk staande en hangende druipsteenformaties, vullen de verschillende zalen. Zorg wel dat je goed ter been bent: het pad door de grotten is maar liefst twee kilometer lang en bevat meer dan vijfhonderd traptreden.


2.De middeleeuwse kastelen en kerken

De Ardennen hebben een rijke historie, dit zie je terug in de vele middeleeuwse bouwwerken die te vinden zijn door de hele regio. Bijna ieder dorp heeft zijn eigen kerk, en de Kathedraal van Saint Aubain in Namen en de Kathedraal van Saint-Paul in Luik zijn absolute aanraders. Naast de kerken liggen er verschillende kastelen door het landschap verspreid. Afgezien van hun indrukwekkende grootte en imposante bouwstijl kun je in deze kastelen meemaken hoe het leven er aan toe ging in de riddertijd. Aanraders zijn het prachtige kasteel van Bouillon en het grootste fort van Europa: het kasteel van Sedan.

kasteel Durbuy Ardennen

3. Plopsa Coo

Voor gezinnen en families met kinderen is een bezoek aan attractiepark Plopsa Coo een goede optie. De kleinsten kunnen zich vermaken met Kabouter Plop en de leuke speeltuin. Voor de grotere kinderen zijn er spannende achtbanen en ze kunnen zelfs in een kart rijden. Dit leuke pretpark ligt vlakbij de mooie watervallen van Coo. Wanneer je terugkomt in je vakantiehuis weet je zeker dat de kinderen die nacht lekker zullen slapen.

hotelspecials banner

4. De Ardennen

Eigenlijk is de beste attractie van de Ardennen de prachtige omgeving zelf. Je kunt heerlijk ontspannen, maar ook heel actief en sportief bezig gaan. Je kunt gaan bergbeklimmen, raften, fietsen, wandelen en noem maar op. De vele pittoreske dorpjes zijn uitstekende plaatsen om te genieten van de Belgische keuken en de lokale bierspecialiteiten. En na een lange dag, druk of niet, is het fijn thuiskomen in je eigen moderne vakantiehuis.


Reisverzekering afsluiten.

Vergeet bij je vakantie Ardennen, geen reisverzekering af te sluiten.