wandelen Zuid-Limburg

Wandelen in Zuid-Limburg, een wandelfeest.

Wandelen in de heuvels van Zuid-Limburg, in Maasduinen, op de Gulpenerberg of de wandelroute Vuur en Voer, wie heeft er geen zin om in Zuid-Limburg te wandelen?

Voor een individueel wandelweekend Zuid-Limburg of groepswandelweekend. Of een single wandelweekend over de Dikkenberg of Bergerheide.
De Limburgse Heuvels en de uitgestrekte wandelgebieden zijn een “must”voor iedere wandelaar met goed gemarkeerde wandelroutes van 8 tot wel 21 kilometer. Met overnachting in een sfeervol hotel, bed and breakfast of vakantiehuisje.  Wandelen in Zuid-Limburg is genieten. Vind hier de mooiste wandelroutes Zuid-Limburg.  Ook voor een wandelweekend met de hond of groepswandelvakantie.


eigenwijzereizen wandelvakanties banner

Elders in Nederland wandelen?

Zuid-Limburg is natuurlijk fantastisch voor een wandelvakantie, weekend of dagje uit. Maar ook Drenthe, Overijssel en Gelderland kennen unieke wandelgebieden. Een wandelweekend op de Veluwe is natuurlijk ook genieten, zeker in de maanden september en oktober wanneer je de mannetjes edelherten kunt horen roepen. Je kunt zelf je wandelroute uitstippelen, deelnemen aan een single wandelweekend Nederland of kijken welke groepswandelreizen er nog open staan voor inschrijving. Huur bij voorkeur een huisje in het bos op de Veluwe. Dan kan je naast wandelen ook nog genieten van de bossen, open haard en omgeving. Waar je ook in Nederland gaat wandelen, naast de wandelmogelijkheden in Zuid-Limburg zijn er nog tal van andere opties.


wandelen in de natuur

Paddenstoelen zoeken tijdens je wandeling in Zuid-Limburg.

Als met je vriend, vriendin, familie of vrienden gaat wandelen in Zuid-Limburg in de herfstvakantie of in oktober of november en je loopt langs weilanden en akkers of in de heuvels, is de kans groot dat je er paddenstoelen tegenkomt. Paddestoelen zijn een lust voor het oog en er zijn in Nederland en ook in Zuid-Limburg vele eetbare paddenstoelen te vinden zoals de cantharel, inktzwam en eekhoorntjesbrood. Dit zijn bekende eetbare paddestoelen. Er zijn ook giftige paddenstoelen in Nederland die je absoluut niet kunt eten en waar je af moet blijven. Maar als je in september, oktober of november gaat wandelen in Zuid-Limburg is het wellicht leuk om een paddenstoelen boek mee te nemen want ook in natuurgebieden zoals Bergerheide, bos Eckelrade en de Brunssemerheide kan je paddenstoelen tegenkomen en dat is het leuk om ze te herkennen.  Wandelen in de mooiste natuurgebieden van Zuid-Limburg is ook aandacht hebben voor de natuur zelf.