Wandelvakantie in de Eifel

De Eifel, misschien wel het mooiste stukje Duitsland.

Wie een wandelvakantie in Duitsland wil boeken, moet zeker eens naar de wandelmogelijkheden in de Eifel kijken. In de Eifel vijd je rivieren, een prachtig gebergte, historische stadjes en dorpjes zoals Monschau, Baustert, Ulmen, Pelm, Nettersheim en Andernach. Ook vind je in de Eifel prachtige kastelen, burchten en oude landhuizen. Ook rond de eerder genoemde dorpen, plaatsen en stadjes.

Veel van deze plaatsjes hebben een rijke historie en je vindt er mooie vakwerkhuisjes, gezellige terrasjes en veel culturele activiteiten. Kortom, naast een prachtige natuur vind je in de Eifel ook een interessante cultuur en veel gezelligheid. Dat maakt een wandelvakantie in de Eifel ideaal voor een vakantie met het hele gezin.


eigenwijzereizen wandelvakanties banner

wandelen in de alpen

Hoe kom je aan goede informatie over de wandelmogelijkheden in de Eifel?

Indien je overweegt je wandelvakantie of wandelweekend in de Eifel te vieren, is het van belang dat je goed geïnformeerd bent over de vele wandelmogelijkheden, wandelroutes, overnachtingsmogelijkheden en geweldige natuurgebieden. De Eifel is maar liefst 5300 vierkante kilometer en heeft een heel gevarieerd landschap. Het is dus zaak dat je over goede wandelkaarten beschikt en een beetje de belangrijkste bezienswaardigheden in beeld hebt. Behalve kastelen, oude landhuizen en burchten, vind je er ook grotten, watervallen, oude mijnen, stuwdammen en meren. Veel te zien dus. In bepaalde gebieden vind je ook indrukwekkende rotsformaties. Kortom, verdiep je in de mogelijkheden die de Eifel als vakantieparadijs biedt, bijvoorbeeld via de VVV, ANWB of andere bron van informatie.

Hier vind je veel informatie over een wandelvakantie in de Eifel.


Overnachten in de Eifel.

Of je nu een lang weekend of een wandelvakantie Eifel wilt boeken, je zult adresjes nodig hebben waar je kunt overnachten. Gelukkig zijn er in dit gedeelte van Duitsland veel goede en comfortabele hotels en pensions te vinden en is het ook mogelijk een vrijstaand vakantiehuisje te huren. Veel van deze vakantiehuisjes en hotels in Duitsland liggen in de directe omgeving van wandelroutes zodat je vanuit je accommodatie zo je wandeling kunt starten. Zorg wel voor een goed en stevig ontbijt. Lange wandelingen in de Eifel maken, betekent ook fysiek afzien en daarbij is het belangrijk dat je van een goed ontbijt hebt kunnen genieten. Vanuit Nederland ben je met de auto binnen 4 a 5 uur in de Eifel. Dit maakt het gebied ook interessant voor een last minute wandelvakantie Duitsland.