De mooiste groepswandelreizen

Groepswandelreizen zijn ideaal voor mensen die in groepsverband willen wandelen.
Je kunt een groepswandelreis in Nederland, Europa of met een verre bestemming, onder andere boeken via de reisorganisaties SNP Natuurreizen, Sawadee, Tui en Natuurlijk Reizen.nl. Bij TUI en Natuurlijk Reizen.nl kan je ook een single wandel groepsvakantie boeken.

snp wandelvakanties banner

Aanbieders individuele en groepswandelreizen in overzicht

Hier vind je een overzicht van gespecialiseerde reisorganisaties die actieve groepswandelreizen organiseren. Veelal zijn deze groepswandelreizen volledig georganiseerd en inclusief overnachting in een 2, 3 of 4 sterren hotel, vervoer van bagage, ontbijt en, op verzoek, aangepaste maaltijden. Met persoonlijke wensen en/of een dieet kan in 9 van de 10 gevallen rekening worden gehouden.


sawadee verre reizen banner

Groepswandelreizen voor jongeren en jongvolwassenen

Mambo is specialist in actieve reizen voor jongeren en jongvolwassenen, In het algemeen kan je stellen dat deze reizen bedoeld zijn voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 35 jaar.


Mambo actieve groepsreizen jongeren banner

Gids of reisleider

Bij de meeste groepswandelreizen is een ervaren gids of reisleider aanwezig. Dat betekent dat je je als deelnemer aan een groepswandelreis alleen maar bezig hoef te houden met wandelen, genieten en, desgewenst, leuke gesprekken kunt voeren met je mede reisgenoten.

wandelen in de natuur

Wandelen met een groep in de natuur

Veel groepswandelreizen zijn natuur wandelreizen.  Naast het wandelen staat genieten van de prachtige wandelroutes, uitzichten, vergezichten en lekker bezig zijn, voorop. Met name SNP Natuurreizen is specialist in Natuur Groepswandelreizen. Maar ook een wandelvakantie van Djoser betekent genieten van avontuur en natuur in groepsverband.  Veel plezier met het doornemen van de mogelijkheden een ontzettend gezellige en actieve groepswandelreis te boeken.


Villavibes wandelreizen banner

In welke landen kan je groepswandelreizen boeken?

Groepswandelreizen in alle landen waar wandelen aantrekkelijk is.

Als je in hebt in een groepswandelreis en wilt weten welke bestemmingen er zijn voor actieve groepswandelreizen, in alle landen van Europa zijn er mogelijkheden om in groepsverband een wandelreis te vieren. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook een wandelvakantie boeken in bepaald landen in Azië zoals in Nepal.

Mambo rondreis ierland banner

Met name groepswandelreizen in Frankrijk, Portugal, de Ardennen, Engeland, Schotland, Ierland en Wales zijn voor actieve wandelaars zeer populair. Maar je kunt ook groepswandelreizen in Nederland boeken. Ga bijvoorbeeld met Tui, SNP Reizen of Natuurlijk Reizen een groepswandelreis in Drenthe, Zeeland, Zuid-Limburg, Groningen of op één van de Waddeneilanden maken. Ook voor een wandelweekend met hond en andere wandelaars.

waterval tijdens wandelen

Tijdens een wandelweekend genieten

Wat de mogelijkheden voor wandelweekenden betreft, die zijn met name bij TUI en SNP Natuurreizen ruim. Deelnemen aan een wandelweekend is een ideale manier om er meerdere keren per jaar tussenuit te gaan. Een wandelweekendje weg kan je in de regel ook als last minute wandelweekend boeken.


Shoestring en Djoser, verre groepswandelreizen

Zin in een verre groepswandelreis naar bijvoorbeeld Canada, Vietnam, Costa Rica of Nieuw Zeeland?

shoestring single banner

Als je van wandelen, verre rondreizen en avontuur houdt, is een groepswandelreis of rondreis met verre bestemming iets voor jou.
Met name Shoestring en Djoser organiseren bijna het hele jaar door groepswandelreizen met verre bestemmingen.  De groepen bestaan gemiddeld uit zo een 12 tot 20 personen en de hele wandelvakantie is verzorgd. Dat wil zeggen ( meestal ) inclusief overnachtingen, goede hotels, ontbijt en lunch, bagagevervoer en gidsen.  Bij verre buitenlandse reizen is een goede gids essentieel en bij de meeste groepswandelreizen van Shoestring of Djoser begeleidt een regionale en Engels sprekende gids de groep wandelaars.


Een verre groepsreis, bijvoorbeeld naar Nieuw Zeeland, Costa Rica, Canada of Vietnam ( wandel/fietsgroepsreis van Djoser ) is een ongelooflijke ervaring. Deze groepswandelreizen zijn ook zeer geschikt voor alleenstaanden en alleengaanden.

djoser banner

Aktivatours Verre groepsreizen met wandelen of fietsen

Groepswandelreizen van Aktivatours.
Aktivatours organiseert  al vele jaren fantastische wandelgroepsreizen in landen als Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Spanje, Zwitserland en vele andere landen binnen Europa. Veel actieve wandelaars en fietsers hebben de afgelopen jaren een groepswandelvakantie of groepsfietsvakantie bij Aktiva Tours geboekt.

wandeling in het bos

Aktiva Tours faciliteert ook groepswandelvakanties met honden. Fantastisch om je hond mee op wandelreis mee te kunnen nemen. Mogelijkheden voor een groepswandelvakantie met hond zijn onder andere België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland of Italië.

Met name actieve wandelaars met oog voor natuur en prettig gezelschap boeken hun groeps wandelvakantie bij Aktiva Tours.  Ook gezinnen met kinderen kunnen bij Aktiva Tours een groepswandel gezins vakantie boeken. Super gezellig en betaalbaar.


eigenwijzereizen wandelvakanties banner

Groepswandelreizen voor singles

Wandelgroepsreizen zijn ideaal voor singles. Het is een prima manier om actief en in de natuur te zijn en de gezelligheid van een groep gelijkgestemden te “ondervinden”. Wat gelijkgestemden betreft, er zijn ook wandel single reizen voor hoger opgeleiden. Deze vind je onder andere bij de single HBO reisorganisatie VillaVibes en Crusj.


Veel singles houden van wandelen en actief bezig zijn. Met rond de 2.000.000 alleenstaanden alleen al in Nederland is de vraag naar georganiseerde groepswandelreizen voor singles groot.

TUI Wandelweekend Singles banner

Daarom op deze website speciale aandacht voor single groepsreizen in het algemeen.

Hier vind je groepswandelreizen voor singles.

Houd je niet van wandelen maar wil je wel een single vakantie boeken??
Kijk dan op de website www.singles-vakantie.nl


natuurlijkreizen single vakantie banner