Simi Reizen, wandelvakanties jongeren

Simi Reizen is met name gespecialiseerd in wandelgroepsreizen voor jongeren en jongvolwassenen. Jongeren wandel reizen binnen en buiten Europa. Boek bijvoorbeeld een jongeren wandelvakantie Simi Reizen met bestemming Georgië of Ierland. Of kies voor een actieve vakantie met bestemming West Canada, Costa Rica of de Verenigde Staten.

Simi actieve groepsreizen jongeren banner

Wandelen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 39 jaar.

Als je deel gaat nemen aan een groepswandelvakantie of rondreis Simi Reizen weet je dat je met veel leeftijdsgenoten wandelt. Bij bepaalde Simi Reizen, bijvoorbeeld een wandelvakantie Ierland probeert met groepen te vormen van jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar en 24 tot 39 jaar. Bij andere reizen is het reisgezelschap een mix van jongeren en jongvolwassenen tussen de 18 en 39 jaar.

Simi rondreis ierland banner

Meeste deelnemers aan wandelvakanties Simi Reizen zijn single

Je kunt deze wandelvakanties ook wel een beetje als single wandelvakanties beschouwen. Het overgrote deel wat zich inschrijft voor een groepsvakantie bij Simi Reizen is alleenstaand. Dat maakt het dat als je op “wandel single reis jongeren” zoekt, je ook deze wandelreizen tegen komt. Overigens is Simi Reizen één van de weinige reisorganisaties waar je jongeren en jongvolwassenen groepsreizen kunt boeken. Zie ook de single wandelreizen van TUI.

header wandelvakantie overzicht

De groepsreizen van Simi Reizen zijn volledig verzorgd

Belangrijk om te weten is dat als je een jongeren wandelvakantie of rondreis boekt, je reis compleet verzorgd is en dat betekent inclusief vervoer, overnachtingen, activiteiten en reisbegeleiding. Met name de jongeren groepsreis Ierland wordt door ons van harte aanbevolen. De reizen zijn meestal inclusief ontbijt. Per jongeren reis van Simi staat aangegeven wat er inclusief en exclusief is.

Simi groepsvakantie amerika banner

Soms zelf als jongeren groep koken

Afhankelijk van de bestemming en hostel kan je wel of niet de eigen maaltijden bereiden. In het geval van de jongeren kan je wandelgroepsreis Ierland bijvoorbeeld kan je als groep zelf koken. Dat is niet alleen gezellig en goed voor de “teamgeest”, het scheelt je ook een hoop geld, zelf koken. Er is nog een voordeel, als je als groep zelf kookt, kan je ook rekening houden met bepaalde diëten of bijvoorbeeld met streekproducten gaan koken. Ook goed voor de regio en plaatselijke winkels.

gezelschapsspel met vrienden

Reisverzekering afsluiten

De jongeren reizen van Simi zijn exclusief reisverzekering. Wij raden je aan altijd een tijdelijke reisverzekering af te sluiten als je geen doorlopende reisverzekering hebt lopen. Je kunt nog tot enkele dagen voor vertrek zo een reisverzekering afsluiten. Dat is goed om te weten als je deel neemt aan een last minute wandelvakantie.

Simi rondreis amerika california banner

Als je een buitenlandse reis maakt en de prijzen vliegtickets stijgen

Op de website van Simi Reizen staat vermeld dat als de prijzen van vliegtickets enorm stijgen, ze het recht voorbehouden een extra vergoeding hiervoor te vragen. Een en ander gaat altijd in overleg. Je kunt op hun website ook lezen dat bij een vliegvakantie hand- en ruim bagage niet ( altijd ) inbegrepen is. Als je een wandelvakantie met verre bestemming boekt en met het vliegtuig vervoerd wordt, is het dus zaak om goed uit te zoeken welke zaken wel of niet in je vliegvakantie inbegrepen zijn.

vakantie vriendinnen

Simi jongeren reizen is aangesloten bij de SGR

Het is goed om te weten dat als je wilt deelnemer aan een Simi wandelvakantie voor jongeren en jongvolwassenen, je met de nodige zekerheid je reis boekt. Simi Reizen is aangesloten bij het Garantiefonds SGR. Ook wel Stichting Garantiefonds Reisgelden genoemd. De voorwaarden van de SGR zijn ook van toepassing op de zogenaamde Pakketreizen. Dit zijn meestal georganiseerde reizen inclusief vervoer en overnachting in een hotel, pension, herberg of hostel. Je boekt zo je jongeren wandelvakantie met de nodige zekerheid.

Simi actieve groepsreizen jongeren banner