Wandelvakanties Europa

Wandelvakanties Europa overzicht


SNP Wandelvakanties
Wandelvakantie in Europa maken en nog geen idee in welke landen en met welke organisatie?  De informatie op deze pagina wandelvakanties-overzicht.nl helpt je wellicht bij het maken van een goede keuze. 

Feitelijk zijn wandelvakanties binnen Europa altijd een goede keuzen want Europa heeft op het gebied van zowel groepswandelvakanties als individuele wandelvakanties veel te bieden.

Als je op zoek bent naar de leukste wandelvakanties binnen Europa zijn er een paar belangrijke punten van overweging.  Wil je een groepswandelvakantie, een gezinswandelvakantie of een individuele wandelvakantie.
Als je voor een groepsreis kiest, kies je dan voor een "algemene wandelvakantie waaraan iedereen kan deelnemen of één van de speciaal georganiseerde wandelvakanties voor alleenstaanden. Natuurliefhebbers boeken een natuurwandelvakantie, cultuurliefhebbers een wandelvakantie met aandacht voor cultuur. Zoveel mensen, zoveel wensen.  Dat geldt voor individuele wandelvakanties en groepswandelvakanties binnen en buiten Europa!  Voor de liefhebbers van sneeuw, SNP organiseert ook wandelvakanties binnen Europa in de sneeuw.  Wat dacht je van een wandelvakantie in de sneeuw in Oostenrijk of Zwitserland??

SNP Natuurreizen, natuur wandelvakanties


SNP Winterreizen
SNP, Wandelen in de natuur, individueel of groepswandelvakantie.

Als je van wandelen en de natuur houdt, is SNP Reizen de beste partner om je wandelvakantiereis te boeken. Met een uniek aanbod natuur wandelvakanties binnen en buiten Europa.
Je veblijft in een eenvoudige maar mooi gelegen accommodatie, een trekkershut, hotel, blokhut  of andere verbijfsplaats. Je kunt deelnemen aan een groepswandelvakantie maar ook met een gedetailleerde routekaart of GPS aan de slag gaan. SNP heeft aandacht voor natuur, geen massatoerisme, laten we zeggen een wandelvakantie over ongebeende paden. En, best wel unieke, er zijn wandelvakanties waarbij de hond welkom is. Als je een groepswandelvakantie Europa boekt, wandel je met reisgenoten die ook van de natuur en mooie vergezichten houden, die ook kunnen genieten van het kleine zoals uitzicht op een geoene vallei,  heerlijk ruikende kruiden, bloemen en planten. Ook goed om te weten, de groepswandelvakanties van SNP Natuurreizen worden altijd begeleid door ervaren reisleiders die weten wat genieten is.

Popualaire wandelvakanties bij SNP Natuuurreizen binnen Europa zijn Frankrijk, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Spanje, Groot Britannië, Zwitserland en Noorwegen.
Met ruim 270 wandelvakanties binnen Europa, is er voor iedere wandelaar of wandelgroep wat wils.

Aktivatours, actieve wandelvakanties binnen Europa
Hier vind je alle wandelvakanties binnen Europa van Aktivatours

Voor diegenen die een actieve wandelvakantie binnen Europa willen boeken, is Aktivatours, een wandel- en fiets reisorganisatie wellicht de beste keuze om de vakantie bij te boeken.
Met groepswandelreizen, wandel singlereizen en langlaufreizen een bijzondere en aantrekkelijke aanbieder van actieve vakanties.
Wandelvakantie bestemmingen van Aktiva Tours binnen Europa zijn onder andere Ierland, Zwitserland, Tsjechië, Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Bulgarije en België.

Als je ervoor kiest een korte wandelvakantie of wandelweekend in Nederland of België te boeken dan kan je kiezen uit meer dan 20 wandelreizen. Toppers in Nederland zijn o,a. de single wandelreizen in de Brabantse Kempen en het Zuid Limburgse Heuvellandschap. In België zijn onder andere de groepswandelvakanties en single wandelreizen in Vlaanderen, de Brabantse en Belgische Kempen en die van de NoordZee kust favoriet. 

Een fiets huren hoort bij de wandelvakanties binnen Europa tot de mogelijkheden, soms kan een E Bike gehuurd worden of ander type elektrische fiets. Bij de individuele fietsvakanties binnen Europa overnacht je meestal in een luxe tent op een camping en wordt het bagegevervoer voor je geregeld.
Bij de groeps single wandelvakanties word je zoveel mogelijk ingedeeld bij groepen van je eigen leeftijd.

Kras Reizen, korte wandelvakantie boeken binnen EuropaWandelvakantie binnen Europa boeken en het liefst dicht bij huis?

Voor korte en langere wandelvakanties binnen Europa en dan bijvoorbeeld in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk of Italië is Kras Reizen een goede aanbieder met een zeer uitgebreid individuele en groepswandelvakanties binnen Europa.

Hier vind je wandelvakanties Kras binnen Nederland.

Hier vind je alle wandelvakanties binnen Europa van Kras Reizen.

Ook voor een 50 en 55 plus wandelvakantie, wandelvakanties voor alleenreizenden en korte wandelvakanties van 3, 4, 5, 6 of 7 dagen.

Daarnaast heeft Kras Reizen altijd super goedkope wandelvakanties binnen Europa, vele aanbiedingen en kan je voor een last minute aanbiedingen ook altijd bij Kras Reizen terecht. Ook voor gezinswandelvakanties en korte wandel- en fietsvakanties in combinaties met stedentrios heeft Kras Reizen een grote aanbod.
Kortom, Kras Reizen heeft voor goedkope wandelvakaties binnen Europa, geheel verzorgde reizen, single reizen en 50 en 55 plus reizen altijd de perfecte en betaalbare wandelvakantie of andere actieve reis. 

Wandelvakantie Ardennen


Actieve vakanties SNP Natuurreizen
De Ardennen zijn onbetwist één van de mooiste gebieden van Europa en een perfecte locatie voor een wandelweekend of wandelvakantie.

Je kunt bijvoorbeeld via SNP Natuurreizen een super goed georganiseerde wandelvakantie in de Ardennen boeken of voor een wandelweekend Ardennen gaan.

De meeste wandelvakanties van SNP Natuurreizen zijn groepsvakanties. Wil je liever zelf je wandelvakantie organseren en een vakantiehuisjes in de Ardennen huren?? dat kan natuurlijk ook, hier vind je
de mooiste vakantiehuisjes Ardennen.


Wat neem je mee op wandelvakantie??Kortlopende Reisverzekering
Als een individuele, single of groepswandelvakantie hebt geboekt, is het belangrijk om een aantal zaken mee te nemen. Hieronder een kleine opsomming.

2 paar wandelschoenen ( 1 paar aan en 1 paar mee )
waterdichte regenkleding
pleisters bij blaren
zonnenbrandcreme
bij een individuele wandelvakantie, gedetailleerde kaarten of maps op je telefoon
telefoonoplader
kleine thuisapotheek
paspoort
copie reisverzekering
adressenlijst thuisblijvers
voldoende ondergoed en speciale wandelsokken
zonnebril, zonnebrand
iets om je spieren soepel te houden
proteinepillen of eiwitrijke proteineshakes voor een wandelvakantie.
 

Wandelvakantie binnen Europa met kinderen boeken

Als je binnen Europa een wandelvakantie met kinderen wilt boeken, bijvoorbeeld een groepswandelvakantie voor gezinnen met kinderen bestaan daar ook mogelijkheden voor.

Informeer bijvoorbeeld bij één van de ANWB reiswinkels wat de mogelijkheden zijn.

Wandelvakantie Europa voor 50 plussers

De 50 plussers van tegenwoordig zijn, gemiddeld genomen,  fitter en vitaler dan vroeger. Er is dan ook veel vraag naar wandelvakanties binnen Europa voor 50 en 55 plussers.

Met name Kras Reizen, zie boven heeft een uniek wandelaanbod voor de actieve 50, 55 en 60 plusser.  Met een uniek aanbod wandel reizen voor alleenstaande 50, 55 en 60 plussers.