Wandelweekend Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug, voor fantastisch wandelweekend in Nederland.

Wie een wandelweekend Nederland wil plannen, denkt al snel aan aan wandelweekend Zuid-Limburg, Drenthe, Overijssel of Zeeland.  Provincies met fantastische wandel- en natuurgebieden.  Voor velen onder ons is de Utrechtse Heuvelrug nog onbekend terrein. Dit terwijl deze groene oase in het hart van Nederland ontzettend veel te bieden heeft.

Laten we eens kennis maken met Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug, de leuke plaatsen en fijne wandelroutes. Laten we ook eens kijken welke mogelijkheden er zijn om te overnachten.  In een natuurhuisje midden in de bossen van Doorn, Maarn of Leersum bijvoorbeeld.
Hier lees je alles over de Utrechtse Heuvelrug.


eigenwijzereizen wandelvakanties banner

Je wandelweekend Utrechtse Heuvelrug begint in Maarn of Doorn.

Maarn en Doorn liggen zéér centraal. Als je wilt gaan wandelen in De Kaapse Bossen bijvoorbeeld, kan je een vakantiehuisje in Maarn of Doorn huren, een vakantiehuisje huren in Maarn, Maarsbergen, Driebergen of Leersum is zeker ook een goede optie,. In de omgeving van Leersum vind je mooie heidevelden.

natuurpracht op de Veluwe

Heuvels op de Utrechtse Heuvelrug.

In Nederland vind je helaas geen echte bergen, wel heuvels.  De hoogste punten op de Utrechtse Heuvelrug vind je bij Amerongen, te weten De Amerongse Berg, deze is meer dan 60 meter hoog.  Hier vind je over heuvels op de Utrechtse Heuvelrug.


Wandelen van Doorn naar Maarn

Als je dwars door de bossen wil wandelen, kan je bijvoorbeeld een wandelroute kiezen van Doorn naar Maarn of van Leersum naar Maarsbergen. Bij de VVV’s op de Utrechtse Heuvelrug hebben ze wandelkaarten te koop maar er zijn ook gratis kaarten voor wandelaars en fietsers beschikbaar. De Utrechtse Heuvelrug is ook zéér geschikt voor een fietsweekend.

wandeling in het bos

Huisje in bos met jacuzzi huren.

Lijkt je dat niet heerlijk?  Na het wandelen thuis komen in je eigen vakantiehuisje in de natuur en vervolgens heerlijk relaxen in de jacuzzi?  Dat hoeft zeker geen droom te zijn. Je kunt namelijk een huisje in het bos met jacuzzi huren.
De jacuzzi of bubbelbad bevindt zich meestal in de tuin.  Te koud voor een jacuzzi in de tuin?  Huur dan een huisje met sauna. Wat dacht je van een natuurhuisje met sauna? Dat is relaxen en genieten in stilte.