Wandelvakantie Schotland, Puur Genieten

Waarom een wandelvakantie Schotland één groot avontuur is. Ook vaak als last minute Schotland te boeken.

snp wandelvakanties schotland banner

Wandelen in Schotland, groot avontuur

Wie kiest voor een wandelvakantie Schotland, kiest voor één groot avontuur. Je kunt bij ons een korte groeps wandelvakantie Schotland voor 4, 5, 6, 7 of 8 dagen inclusief overnachting en bagagevervoer boeken maar ook gaan voor een individuele wandelvakantie. Voor de liefhebbers van lange wandelreizen, je kunt ook een gecombineerde wandelreis Schotland & Groot Brittannië boeken voor bijvoorbeeld 9 of 14 dagen.
Een vakantie Schotland is één groot avontuur.


Last minute wandelvakantie Schotland?

Er zijn meestal wel mogelijkheden je wandelvakantie Schotland als last minute te boeken. Zowel als individuele wandelvakantie of groepsrondreis. Soms zijn er ook single wandel groepsreizen Schotland beschikbaar.


Wandelen in de Highlands Schotland

De Highlands van Schotland staan garant voor legendes, klimmen op de beroemde hooglanden, vergezichten zien, genieten van de Western Highlands, kastelen en veel meer.  Een korte of langere wandelvakantie Schotland is je grenzen verleggen, puur genieten en je verwonderen over de pracht en de kracht van de natuur. Om de hoge bergen, bospaden en kustroutes al wandelend te overwinnen wordt er wel enige conditie en wandelervaring van je gevraagd maar je krijgt er veel voor terug.  Op deze pagina een aantal aanraders voor jouw ultieme wandelvakantie Schotland. Ook voor een wandel single reis in Schotland.

eigenwijzereizen wandelvakanties banner
wandelen in schotland

Wandelvakantie Schotland boeken bij SNP Reizen

Hier vind je alle SNP Wandelvakanties Schotland.

4, 5 of 10 daagse wandelvakantie Schotland boeken?

SNP Reizen heeft als natuur wandelspecialist, een groot en divers aanbod wandelvakanties Schotland en Groot Brittannië. Van een korte, 4 of 5 daagse wandelvakantie inclusief overnachting en bagagevervoer in de Western Highlands tot een 10 daagse wandel- en zeilvakantie in Schotland, de Schotse Westkust en de eilanden van de Binnen Hebriden.  De wandelvakanties Schotland van SNP Reizen zijn geheel verzorgde groepsvakanties.
Voor zowel gevorderde en geoefende wandelaars als beginners zijn er passende reizen te vinden.

Overnachtingen zijn vaak in questhouses. Maar ook goede hotels en bed and breakfast worden uitgezocht voor de overnachting.  Wie goed slaapt wordt immers weer uitgerust wakker voor een nieuw avontuur.
Als natuur reisorganisatie organiseert SNP Reizen alleen natuurreizen in de mooiste gebieden van de wereld.


snp wandelvakanties schotland banner

8 daagse wandelvakantie Schotland van Eigenwijze Reizen

Ook de reisorganisatie Eigenwijze Reizen is wandel reis specialist Schotland.

Je kunt via hen een wandelvakantie Schotland van 8 dagen boeken met wandelmogelijkheden op de eilanden Arran, Kintyre ( schiereiland ) en Gigha.

Schotland wateren binnenland

Met name wandelen op het Schotse eiland Gigha is fantastisch. Je vindt er veel natuurschoon, baaien, stranden en bijzonder uitzichtpunten. Rond het eiland kan je tijdens je wandeltocht misschien wel zeehonden, otters, dolfijnen en bijzondere vogels zien. Voor bagagevervoer tijdens deze wandel rondreis Schotse eilanden wordt gezorgd, je overnacht in kleinschalige accommodaties. Tegen bijbetaling is een eenpersoons kamer te boeken.

Deze wandelvakantie Schotland van Eigenwijze Reizen is zeker onderscheidend ten opzichte van de andere aanbieders wandel groepsreizen Schotland.  Het is een pittige wandelvakantie voor wandelaars met ervaring.


eigenwijzereizen wandelvakanties banner

8 daagse wandelvakantie Schotland van Djoser

Hier vind je de wandelvakanties Schotland van Djoser.

Avontuurlijke wandelvakantie Djoser.
Djoser is een reisorganisatie waarbij duurzaamheid voorop staat.
Daarnaast zijn alle wandelvakanties van Djoser, actieve vakanties.
In dat kader past de 8 daagse wandelvakantie Schotland prima. Wandelen in de natuur van de Schotse hooglanden, de Great Glen Way met zijn fantastische vergezichten en Ben Nevis is opwindend, bijzonder en duurzaam. Een wandelvakantie is de manier om te genieten en respectvol met de natuur om te gaan.

De 8 daagse wandelvakantie van Djoser met bestemming Schotland is een unieke belevenis en tot in de puntjes verzorgd. Deze wandel groepsreis is ook aantrekkelijk voor alleenstaanden of alleenreizenden. Je vindt makkelijk aansluiting bij de groep die gemiddeld uit 12 tot 15 enthousiaste personen bestaat. Je kun als single een 1 persoons kamer boeken tegen bijbetaling.

Kijk nu naar het reis- en wandelprogramma van deze uniek groepswandelvakantie Schotland en ontdek waarom zo veel reizigers voor Djoser als reisorganisatie kiezen.

djoser banner

Wandelvakanties Schotland van OAD

Een goedkope wandelvakantie Schotland boeken en comfortabel met de touringcar vervoerd worden?

Een wandelgroepsreis Schotland is bij OAD goedkoop en goed verzorgd.

Dit zijn de wandelvakanties OAD met bestemming Schotland.

De wandelvakanties van OAD zijn geheel verzorgde groepsreizen.  In het geval van wandelen in Schotland is dat ook inclusief de overtocht met ontbijt en diner.
Bij OAD verblijf je in de mooiste hotels en is een gids in de reis inbegrepen. Gemiddeld gaan er zo een 25 tot 30 personen mee met de wandel groepsreizen van OAD. Zeker als je 40 of 50 plusser bent is een goed verzorgde wandelvakantie via OAD aan te bevelen.


groepsreis wandelvakantie

Vakantiehuis of cottage in Schotland huren

Wandelvakantie Schotland en op zoek naar overnachtingsmogelijkheden?

Als je een individuele wandelvakantie Schotland hebt geboekt, hoort daar ook een hotel, cottage of vakantiehuis bij. Als je wilt overnachten in een hotel dan kun je deze vaak boeken inclusief ontbijt arrangement. Met een beetje geluk heeft het hotel een ontbijtbuffet en kun je zelf je ontbijt samenstellen.

Als je een vakantiehuisje of cottage huurt, kan het ontspannend zijn een huisje met jacuzzi of sauna te huren. Er is niets fijner dan dan een lange wandeling te kunnen ontspannen in een jacuzzi of bubbelbad in de tuin va je vakantiehuisje.  Of heerlijk relaxen in je vakantiehuisje Schotland met sauna.

Hier vind je vakantiehuisjes Schotland met jacuzzi.

Sommige van deze cottages en huisjes in Schotland hebben de beschikking over een sauna en jacuzzi.

snp wandelvakanties schotland banner

Wandelvakantie met hond Schotland

Is je hond je trouwste vriend? Neem hem mee op wandelvakantie.

Als je hond je beste vriend is en je deze eigenlijk niet wilt missen tijdens je vakantie is er geen man over boord. Op een aantal vakantiebestemmingen binnen Europa kan je je trouwe viervoeter gewoon mee op wandelvakantie nemen.  Ga je graag naar Schotland en wil je een vakantie met hond in Schotland boeken?

Kijk hier voor de mogelijkheden wandelvakanties met hond.

wandelen met de hond

Single wandelvakanties in Schotland

Ben je alleenstaand of alleenreizend en zou je het leuk vinden om met andere singles een groeps wandelvakantie Schotland te kunnen beleven??
Er zijn diverse wandelreis organisaties die wandel groepsvakanties voor singles organiseren, ook naar Schotland.  Bij deze actieve wandelreizen voor singles word je ingedeeld in een leeftijdscategorie die bij je eigen leeftijd past.
Het is dus een single groepsreis waarbij wandelen centraal staat maar waarbij gezelligheid en samen activiteiten ondernemen minstens zo belangrijk is.

Hier vind je de single wandelvakantie mogelijkheden.
Er zijn zelfs singles die aan dergelijke single wandelweekenden of groepsreizen een partner of wandelmaatje voor het leven overhouden. Kijk ook eens bij onze dating tips voor in het geval je single bent op zoek bent naar een “levenspartner”.

natuurlijkreizen single vakantie banner

Vriendenweekend Schotland

Houden jij en je vrienden ook zo van wandelen?  dan is een wandelweekend Schotland ook leuk in het kader van een vriendenweekend.
2 of 3 dagen wandelen, een biertje drinken na afloop in een pub, je vriendenweekend kan haast niet leuker.

Je kunt ook voor een 4 of 5 daagse wandelvakantie Schotland met je vrienden kiezen.


snp wandelvakanties schotland banner

Wandelvakantie Schotland met vegetarische maaltijden

Ben je op zoek naar een vegetarische wandelvakantie Schotland?
Bij Eigenwijze Reizen heb je bij de selectie van een hotel of pension in Schotland ook mogelijkheden om te selecteren op “vegetarische opties”. Eigenwijze Reizen is gespecialiseerd in individuele wandelreizen.

Je kunt dus een wandelvakantie Schotland boeken en in een hotel verblijven waar ze een goede vegetarische keuken hebben.  Naast een vegetarische wandelvakantie in Schotland kan je bij Eigenwijze Reizen ook kiezen voor een wandel- of fietsvakantie met vegetarische maaltijden in Frankrijk, Duitsland en België. Met name de vegetarische wandelvakantie in de Ardennen is aan te bevelen.  Ook voor een wandelweekend in de Ardennen.

Overigens kan je ook bij Djoser, zie boven een wandel- of fietsvakantie boeken in een hotel met vegetarische keuken.  Djoser staat bekend als één van de meest duurzame reisorganisaties en een maaltijd zonder vlees en vis past binnen duurzaamheid en duurzaam reizen.

selfie tijdens wandelvakantie voor singles

Het weer in Schotland

Als je een wandelvakantie Schotland in mei, juni, juli, augustus of september boekt, moet je rekening houden met regen. Goede regenkleding en waterdichte wandelschoenen zijn een must als je gaat wandelen in Schotland. Het regent gemiddeld een 250 dagen in de Schotse Hooglanden en dan betekent dat je 50 % kans hebt op regen. Als je een wandelvakantie aan de Oostkant van Schotland boekt, is de kans op regen wat kleiner.

Onze tip: Tegenwoordig kan het weer zo een 14 dagen vooruit voorspeld worden. Als je 14 dagen voor vertrek een last minute wandelvakantie boekt, heb je voor bijna 100 % zekerheid dat de weersomstandigheden zijn zoals voorspeld. Een wandelvakantie zonder veel regen is toch wel erg prettig.

Overnachten in Schotland

Als je wilt overnachten in Schotland, wil je natuurlijk genieten van de natuur en bijvoorbeeld een lodge aan het water huren. Net zoals in Nederland is het mogelijk een watervilla met aanlegsteiger voor de boot of vakantiehuis aan het water te huren.
Je kunt ook kiezen voor overnachtingen bij mensen thuis en de gastvrijheid van de Schotten ervaren. De kans dat je mooie verhalen te horen krijgt over de rijke geschiedenis van Schotland is groot. De Schotten zijn trotse mensen met een geheel eigen identiteit. Dat maakt een avontuurlijke vakantie Schotland extra leuk.


snp wandelvakanties schotland banner