Wandelvakanties Europa in een duidelijk overzicht

Waar boek jij je wandelvakantie Europa?

snp wandelvakanties banner

Wandelvakantie in Europa maken en nog geen idee in welke land en met welke organisatie?  De informatie op deze pagina wandelvakanties-overzicht.nl helpt je wellicht bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit een individuele wandelreis Europa, een groepswandelreis of single wandelgroepsreis Europa. Daarnaast kan je kiezen voor een wandelvakantie met de hond.
Vind de beste wandelvakanties Europa door het aanbod van de specialisten te bekijken, zie onder.

wandelen in schotland

Hier volgt een overzicht met reisorganisaties met grootste aanbod wandelvakanties Europa

djoser banner

Wat zijn de leukste wandelvakantie landen binnen Europa?

Welk wandelvakantie land voor jou de meest ideale bestemming is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, je wandelconditie en de tijd die je voor zo een actieve vakantie binnen Europa beschikbaar hebt. Ben je op zoek naar wandelvakantie mogelijkheden in de bergen, in het binnenland of juist aan de kust? Houd je van een uitdaging en wandel je graag in heuvelachting landschap? Of boek je liever een wandelvakantie Nederland omdat het hier vlak is? Of, zoek je een wandelvakantie Nederland met hond? Ook bij een korte wandelvakantie heb je veel mogelijkheden binnen de Benelux en Europa.

eigenwijzereizen wandelvakanties banner

Dit zijn, volgens de kenners de top wandellanden van Europa.

wandeling in het bos

Met een wandelreis Europa zit je altijd goed

Feitelijk zijn wandelvakanties binnen Europa altijd een goede keuze want Europa heeft op het gebied van zowel groepswandelvakanties als individuele wandelvakanties veel te bieden. Wel heb je rekening te houden met het reisadvies en de regels rond “corona”. Denk bijvoorbeeld aan een eventueel verplicht “coronapaspoort” of negatieve test coronavirus.

natuurlijkreizen single vakantie banner

Groepswandelvakantie of individuele wandelvakantie Europa?

Als je op zoek bent naar de leukste wandelvakanties binnen Europa zijn er een paar belangrijke punten van overweging.  Wil je een groepswandelvakantie, een gezinswandelvakantie of een individuele wandelvakantie.
Als je voor een groepsreis kiest, kies je dan voor een “algemene wandelvakantie waaraan iedereen kan deelnemen of één van de speciaal georganiseerde wandelvakanties voor alleenstaanden? Deze reizen staan ook bekend als single wandel reizen.

wandelweekend singles

Natuur en cultuur tijdens wandelvakantie?

Natuurliefhebbers boeken een natuurwandelvakantie, cultuurliefhebbers een wandelvakantie met aandacht voor cultuur. Zoveel mensen, zoveel wensen.  Dat geldt voor individuele wandelvakanties en groepswandelvakanties binnen en buiten Europa!  Voor de liefhebbers van sneeuw, SNP organiseert ook wandelvakanties binnen Europa in de sneeuw.  Wat dacht je van een wandelvakantie in de sneeuw in Oostenrijk of Zwitserland?

SNP Natuurreizen, natuur wandelvakanties

SNP, Wandelen in de natuur, individueel of groepswandelvakantie.

Als je van wandelen en de natuur houdt, is SNP Reizen de beste partner om je wandelvakantiereis te boeken. Ook als je in Schotland wilt wandelen. Met een uniek aanbod natuur wandelvakanties binnen en buiten Europa. Of je nu een korte wandelvakantie Europa wilt boeken van 5 of 8 dagen of langer op vakantie wilt gaan, bij SNP Natuurreizen vind je het grootste aanbod wandelreizen binnen Europa. Alle belangrijke wandellanden en bijzondere wandelgebieden vind je terug in het aanbod van de grootste wandelreis organisatie van Nederland.
Ook voor een wandelvakantie met hond en bagagevervoer. Je kunt hier ook een natuur wandelvakantie met overnachting Europa voor 10, 14, 16, 17 of 19 dagen boeken.

snp wandelvakanties banner

Overnacht bij SNP Reizen in een trekkershut, blokhut of hotel

Je verblijft in een eenvoudige maar mooi gelegen accommodatie, een trekkershut, hotel, blokhut of andere verblijfsplaats. Je kunt deelnemen aan een groepswandelvakantie maar ook individueel met een gedetailleerde routekaart of GPS aan de slag gaan. SNP heeft veel aandacht voor natuur, geen massatoerisme. En, best wel unieke, SPN heeft wandelvakanties Europa waarbij de hond welkom is.

waterval tijdens wandelen

Wandelen bij SPN met gelijkgestemden

Als je bij SPN een groepswandelvakantie Europa boekt, wandel je met reisgenoten die ook van de natuur en mooie vergezichten houden, die ook kunnen genieten van het kleine zoals uitzicht op een groene vallei en heerlijk ruikende kruiden en bloemen. Ook goed om te weten, de groepswandelvakanties van SNP Natuurreizen worden altijd begeleid door ervaren reisleiders die weten wat wandelen én genieten is.

Populaire wandelvakanties SPN Natuurreizen

Populaire wandelvakanties bij SNP Natuurreizen binnen Europa zijn onder ander Frankrijk, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Spanje, Groot- Brittannië, Zwitserland en Noorwegen.
Met ruim 385 wandelvakanties binnen Europa, is er voor iedere wandelaar of wandelgroep wat wils.

snp wandelvakanties engeland banner

Djoser, actieve wandelvakanties binnen Europa

Voor diegenen die een actieve wandelvakantie binnen Europa willen boeken, is Djoser wellicht de beste keuze om de vakantie bij te boeken. Djoser biedt groepswandelreizen binnen en buiten Europa aan, ook gecombineerde wandel- en fiets reizen.
De deelnemers aan de wandelreizen van Djoser zijn vaak avontuurlijk ingestelde mensen met oog voor de natuur en milieu. Het is prettig om te wandelen met gelijkgstemden.

djoser banner

Korte wandelvakantie in Nederland of België boeken?

Als je ervoor kiest een korte wandelvakantie of wandelweekend in Nederland of België te boeken dan kan je kiezen uit meer dan 30 wandelreizen. Deze boek je bijvoorbeeld via Tui, Eigen-Wijze Reizen of Natuurlijk Reizen. Toppers in Nederland zijn onder andere de single wandelreizen in de Brabantse Kempen en het Zuid Limburgse Heuvellandschap van TUI. In België zijn onder andere de individuele en korte groepswandelvakanties Ardennen favoriet.

TUI Wandelvakantie Nederland banner

Fiets huren tijdens je vakantie?

Een fiets huren hoort bij de wandelvakanties binnen Europa tot de mogelijkheden, soms kan een E Bike gehuurd worden of ander type elektrische fiets. Bij de individuele fietsvakanties binnen Europa overnacht je meestal in een luxe tent op een camping en wordt het bagagevervoer voor je geregeld.
Bij de groeps single wandelvakanties word je zoveel mogelijk ingedeeld bij groepen van je eigen leeftijd.

eigenwijzereizen fietsvakanties banner

Wandelvakantie Ardennen

De Ardennen zijn onbetwist één van de mooiste gebieden van Europa en een perfecte locatie voor een wandelweekend of wandelvakantie.

Je kunt bijvoorbeeld via SNP Natuurreizen een super goed georganiseerde wandelvakantie in de Ardennen boeken of voor een wandelweekend Ardennen gaan.

groepsreis wandelvakantie

De meeste wandelvakanties van SNP Natuurreizen zijn groepsvakanties. Wil je liever zelf je wandelvakantie organseren en een vakantiehuisjes in de Ardennen huren?? dat kan natuurlijk ook, hier vind je

de mooiste vakantiehuisjes Ardennen.

Wat neem je mee op wandelvakantie??

Als een individuele, single of groepswandelvakantie hebt geboekt, is het belangrijk om een aantal zaken mee te nemen. Hieronder een kleine opsomming.

 • 2 paar wandelschoenen ( 1 paar aan en 1 paar mee )
 • waterdichte regenkleding
 • pleisters bij blaren
 • zonnenbrandcreme
 • bij een individuele wandelvakantie, gedetailleerde kaarten of maps op je telefoon
 • telefoonoplader
 • kleine thuisapotheek
 • paspoort
 • kopie reisverzekering
 • adressenlijst thuisblijvers
 • voldoende ondergoed en speciale wandelsokken
 • zonnebril
 • iets om je spieren soepel te houden

Wandelvakanties Europa met kinderen boeken

Als je binnen Europa een wandelvakantie met kinderen wilt boeken, bijvoorbeeld een groepswandelvakantie voor gezinnen met kinderen bestaan daar ook mogelijkheden voor. Met name
wandelen in de Belgische Ardennen is heerlijk en ook pubers zullen hier volop van kunnen genieten.
Informeer bijvoorbeeld bij één van de ANWB reiswinkels wat de mogelijkheden zijn.