Wandelen in de Dolomieten

De mooiste wandelgebieden van Europa liggen in de Dolomieten. Wandelen in de Dolomieten?, zoek hier je wandelvakantie. Gezinsvakanties en rondreizen Dolomieten met TUI

snp wandelvakanties banner

En dat is precies de reden waarom veel reisorganisaties, zoals SNP Reizen, wandelvakanties in de Dolomieten ( Noord-Italië en Oostenrijk) organiseren. Of je nu wilt wandelen in de Dolomieten in het kader van een wandelgroepsreis, bergsportvakantie, single reis of een wandelvakantie Dolomieten op eigen gelegenheid wilt boeken, in dit unieke wandelgebied in Italië vind je alles wat wandelen en bergsport zo leuk en aantrekkelijk maakt.  Ook voor wintersport vakantie of een bergwandelvakantie zijn de Dolomieten zéér geschikt.


Wandelen in de Dolomieten

Dolomieten zijn absoluut uniek.

Maar waar liggen de Dolomieten eigenlijk, waar kan ik een wandelvakantie, wintersportvakantie of single vakantie Dolomieten boeken en wat maakt dit bergen en natuurgebieden in Italië en Oostenrijk zo uniek?? Op deze pagina beantwoorden wij een aantal vragen over wandel vakanties naar de Dolomieten, de ligging en bijzondere betekenis van dit eeuwenoude gebied.  Als je wilt wandelen in de Dolomieten kan je bijvoorbeeld een wandelvakantie bij SNP Reizen boeken, het is dé specialist in actieve natuurwandelingen in heel Europa.

Wandelen in de Dolomieten met SNP Reizen

Waarom een wandelvakantie Dolomieten bij SNP Reizen altijd raak is.

SNP Reizen heeft het grootste aanbod wandelreizen in de Dolomieten. SNP, een dochter van de ANWB, is een betrouwbare reisorganisatie waarbij natuurbelevingen voorop staan.
Bij SNP Reizen kan je met een gids wandelen in de Dolomieten. Je kunt deelnemen aan een wandel groepsreis en ook sneeuw wandelen. Wij bevelen de SNP van harte aan voor alle natuurwandelingen, ook voor een wandelweekend.

Zie hier het aanbod wandel groepsreizen in de Dolomieten van SNP.


snp wandelvakanties banner

Wandelen in de Dolomieten met Tui

Ook Tui verzorgt de leukste wandelreizen Dolomieten. Een gezinsvakantie of rondreis Dolomieten boeken?? Tui heeft een groot aanbod goedkope reizen naar de Dolomieten, ook ideaal als je met kinderen wilt wandelen in de Dolomieten.  Ook voor andere gezinsvakanties en wandelreizen in Italië. Ook als je wilt gaan wandelen in de Dolomieten en overnachtingsmogelijkheden zoekt, zit je bij Tui goed. je kunt bij Tui leuke vakantiehuisjes huren in de Dolomieten van Noord-Italië en Oostenrijk.

Overzicht wandel reizen en gezinsreizen Dolomieten via TUI


Wandelen in de Dolomieten, volop natuur en avontuur

Een wandeling in de Dolomieten staat garant voor veel natuurschoon en avontuur.
Ook voor diegenen die bergen willen beklimmen zijn de Dolomieten ideaal. Lees meer bij het onderwerp “Bergwandelvakantie”.  Je kunt ook een cursus boeken waarbij je leert op een veilige manier rotsen te beklimmen.

wandelen in de Dolomieten in de zomer

Waar liggen de Dolomieten?

Veel mensen denken dat de Dolomieten alleen in Oostenrijk liggen maar dat klopt niet. De Dolomieten behoren ook bij Noord- Italië en liggen in de oostelijke Alpen. Dit berggebied ligt in de provincies Zuid-Tirol, Belluno en Trentino. Dat de Dolomieten uniek zijn blijkt wel uit het feit dat ze op de Unesco Werelderfgoederenlijst staat. De Dolomieten behoren dan ook ongetwijfeld tot één van de mooiste berglandschappen en natuurgebieden van de wereld.  Dat is ook de reden waarom berg wandelen in de Dolomieten zo populair is.

Wandelen in de Dolomieten is genieten in vele opzichten. Voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars liggen er vele uitdagingen, ook de bergsport is hier populair. Je kunt via deze pagina ook een bergsport vakantie naar de Dolomieten boeken. Een groepswandelreis Dolomieten boek je onder andere via SNP Reizen en Bergsportreizen.

snp wandelvakanties banner

Met het vliegtuig naar de Dolomieten

Vliegen naar de Dolomieten?

Reizen naar de Dolomieten doe je door het vliegtuig te pakken naar Innsbruck in Oostenrijk of naar Verona in Italië. Vanaf Innsbruck is het nog 2 uur rijden naar de bergen, vanaf Verona nog 3 uur.

Het is ook mogelijk om met een (huur)auto te reizen. Het is dan het handigst om te reizen vanaf Utrecht en dan 1058 kilometer te rijden naar Cortina d’Ampezzo. Dit is een reis van ongeveer 11 uur, waarbij je bij de Brennerpas de grens overgaat.

meer in de Dolomieten

Een wandel groepsreis in de Dolomieten boeken

Met een groep wandelen in de Dolomieten?

Als je via een organisatie zoals Tui, SNP Reizen of Bergsportreizen een wandelvakantie Dolomieten boekt, zal het meestal een wandel groepsreis zijn.  Aan deze wandelgroepsreizen Dolomieten van Tui, SNP Reizen en Bergsportreizen doen gemiddeld per groepsreis een 10 tot 20 deelnemers mee.
Wandelen in de Dolomieten met een groep is gezellig en zeker ook aantrekkelijk voor alleenstaanden. Elders op deze website vind je een overzicht van wandel single groepsreizen in Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en andere wandel landen.


Wandelen in de Dolomieten met singles

Een single wandelreis met als bestemming de Dolomieten boeken? Single wandelreizen naar de Dolomieten zijn populair, met name onder sportieve vrijgezellen tussen de 30 en 55 jaar.  Maar ook alleenstaanden bergsport reizen naar de Dolomieten voor 50 en 55 plussers zijn gewild.

natuurlijkreizen single vakantie banner

Zie ook ons single aanbod wintersport reizen naar Oostenrijk.

wandelvakantie voor singles

Bergwandelvakantie in de Dolomieten boeken

Via Bergsportreizen kan je een bergsportreis in De Dolomieten boeken. Zo kan je via Bergsportreizen ook als gezin een huttentocht in de Dolomieten boeken waarbij natuur en avontuur voorop staat. Wandelen in de Dolomieten en genieten van sneeuw en avontuur, is de ideale gezinsvakantie.

Bergsportreizen.nl is een naam van NKBV uit Woerden. Een organisatie die zicht inzet voor behoud van de bergsport en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Vind hier je bergsportreis in de Dolomieten.

Rotsklimmen in de Dolomieten leren?? Via de NKBV kan je een cursus boeken waarbij je kunt leren rotsklimmen in de Dolomieten. Onder professionele begeleiding uiteraard.

Lees hier meer over deze cursus rotsklimmen in de Dolomieten.


Wandelen in de Dolomieten en goedkoop overnachten

Een individuele wandelvakantie in de Dolomieten boeken en op zoek naar goedkope overnachtingsmogelijkheden??  Als je op zelfstandige basis wilt gaan wandelen, sneeuw wandelen of rots klimmen in de Dolomieten en goedkope overnachtingsmogelijkheden zoekt, kun je een chalet, appartement of vakantiehuisje huren.  Ook als je met je vrienden wilt gaan wandelen in de Dolomieten, zijn er goedkope accommodaties te huur. Ook als je een vakantiehuisje met privé sauna in de Dolomieten zoekt, zijn er mogelijkheden.

snp wandelvakanties banner

Mooiste wandelgebieden Dolomieten

Er zijn 5 wandelgebieden in de Dolomieten die tot de Top 10 van Europa behoren. Hieronder een overzicht.

Dolomiti Panorama Trek, bergwandeling of trekking.

Wie al vaker een bergwandeling heeft gemaakt, kan koers zetten richting Trentino. Je kiest dan voor een van de routes van de Dolomiti Panorama Trek. Er is keuze uit drie meerdaagse tochten, waaronder de Dolomiti Palaronda Trek. Deze tocht doet de Pale di San Martino van noord tot zuid aan. De route valt te volgen in zowel de Hard- als de Soft-variant. Bij de Hard-variant zijn de parcoursen langs rotswanden met staalkabels uitgezet. Als je kiest voor een bergklim vakantie in de Dolomieten, is dit een prachtige route.

Je kunt ook kiezen voor de Latemar TrekKing. Dit is een wat kortere route. Een andere optie is de Dolomiti Trek King: een zinderende route die je in 20 etappes en 6 dagen loopt door de Val di Fassa in Trentino en langs de gletsjer van de Marmolada tot Rosengarten.

wandelaar in de bergen

Wandelen in de Dolomieten, Via delle Bocchette

Via delle Bocchette is een echte ferrata-klassieker. De tocht valt niet aan te raden voor beginners. Het is echt bedoeld voor de geoefende wandelaar, bergbeklimmer of kletteraar. Bij deze tocht is het vier dagen wandelen, klimmen en afzien in de Brenta. Dit is een berggroep die bij de Dolomieten hoort, ten noorden van de stad Trento.

Je komt langs smalle richels, balanceert langs afgeronden en krijgt te maken met de grillige rotswanden van de Brenta. Uiteindelijk kom je uit in Madonna di Campiglio. Het is een unieke tocht, met hoogtes tot 3000 meter. Als je wilt wandelen in de Dolomieten, een geoefende wandelaar bent en van avontuur houdt, is dit een echte aanrader!

Wandelen in de Dolomieten met kinderen, Tre Chime di Lavaredo

Een wandeltocht in de Dolomieten  maken met wat oudere kinderen? Dan is de Tre Chime di Lavaredo een leuke optie. Dit is een eendaagse wandelroute, waarbij je langs drie iconische toppen trekt. Je begint op 2320 meter bij Rifugio Auronzo, om richting Forcella di Lavaredo te trekken. Hier vind je een geweldig uitzicht op de bekende drie pieken.

Loop je langs de voet van Paterno, dan kom je op het pad richting Rifugio Locatelli. Na ongeveer 4 tot 6 uur wandelen, heb je de route afgelegd. Deze route is vooral aan te raden in de zomermaanden, als alles in bloei staat. Als je een wandelvakantie in de Dolomieten wilt maken en je bent geen geoefende wandelaar dan is deze route zeker aan te bevelen.


Dagje wandelen in de Dolomieten

Drei Almenweg

Gewoon een dagje wandelen in de Dolomieten? Dat kan op de Drei Almenweg. Dit is een rondwandeling door de Dolomieten, langs de bossen en almen, die zo typisch zijn voor het gebied. De wandeling is ongeveer 14 kilometer lang en begint in het dorp Hafling. Daarna kom je langs de Leadner Alm, Vöraner Alm en Wurzeralm. Al met al ben je zo’n 4 uur met de route bezig.

Bij de Rosengarten-berggroep kun je mooie plaatjes schieten. Tijdens de wandeling begeef je je op zo’n 680 meter hoogteverschil.

afwisselende natuur in de Dolomieten

Wandelen in Dolomieten met fantastisch vergezichten

Sella-route naar de Piz Boè

In de Italiaanse Dolomieten vind je ook het bergmassief Sella. Dit is een zeer geschikte plek voor een spectaculaire dagtocht, als je op vakantie bent in Noord-Italië of Oostenrijk. Met deze route krijg je de hoogtepunten van de Sella bergen te zien, tot je op de piek van de Piz Boè komt, op 3152 meter hoogte.

De tocht begint bij Passo Pordoi. Dit ligt boven Canazei in Val di Fassa. Je pakt de kabelbaan tot 2947 meter hoogte, op de berg Sass Pordoi. Daarna volg je de bergpas en volg je pad nummer 627 richting Rifugio Boè. Om de route uit te lopen, moet je even flink doorbijten. Het einde is namelijk aardig steil. Daar krijg je wel iets voor terug: een waanzinnig uitzicht op de pieken van de Dolomieten. Je bent ongeveer 4 tot 5 uur onderweg.


snp wandelvakanties banner