Mooiste wandelvakanties

De beste wandelvakanties in de wereld 

Op zoek naar een unieke bestemming voor je wandelvakantie? In deze blog een aantal mooie wandelbestemmingen. Kijk hier voor de actuele wandel vakantie aanbiedingen van dit moment.

Wanneer zon, zee, strand niet helemaal je ding is, maar je graag een actieve vakantie wilt beleven, dan zul je al snel voor een wandelvakantie gaan. Zo’n wandelvakantie staat garant voor het een worden met de natuur en dan ook de tijd nemen om echt tot rust te komen. Het mooie aan een wandelvakantie is dat je plekken kunt bereiken die je bijvoorbeeld met een auto niet kunt bereiken. Zo heb je de mogelijkheid om de meest mooie locaties te vinden en zo de meest adembenemende uitzichten tot je beschikking hebben. Daarnaast is wandelen erg belangrijk voor een goede gezondheid en als je niet stil kunt zitten, is dit type vakantie helemaal perfect voor jou.


eigenwijzereizen wandelvakanties banner

Wandelvakanties, voor elke reiziger wat wils

Een wandelvakantie in de natuur is echt de optimale manier om je hoofd leeg te maken en tegelijk je batterij op te laden. Door in de buitenlucht actief te zijn en te genieten van de mooie natuur kun je echt ontspannen. Je kunt overal in de wereld prachtige wandelvakanties beleven, het is maar net waar je zelf graag heen wilt en wat je precies van je vakantie verwacht. Of je nu meerdere korte wandelingen wilt maken, lange wandelingen of echt fanatiek wilt bergbeklimmen, voor elke reiziger is er wel een passende wandelvakantie te vinden. Je kunt voor een verre reis gaan, of gewoon in Europa blijven en of je nu met een hele groep wilt of gezellig met je gezin, alles is mogelijk!

wandelen in de alpen

 Heerlijk wandelen in Frankrijk

Een van de mooiste wandelvakanties in de wereld is in het Franse Bretagne. Als je voor 8 dagen kiest, heb je genoeg tijd om het gebied optimaal te ontdekken. Als je hier naar toe gaat, kun je last de adembenemende Roze Granietkust van de regio wandelen. Daarnaast wandel je langs de Côte d’Armor van Bretagne en kom je verschillende gezellige havens als Paimpol, Port Blanc en Perros Guirec tegen. Het is echt een aanrader hier even te stoppen en te genieten van een heerlijk visgerecht waarvan de ingrediënten vers gevangen worden. Wanneer je in het juiste seizoen naar dit gebied gaat, loop je langs de waterlijn en kun je zo naar kleine rotseilandjes bij dit gebied wandelen.


 Ontdek het mysterie van de natuur van Schotland
Wat dacht je van een wandelvakantie Schotland? Dit is een land waar je ontzettend veel mooie wandelroutes kunt vinden. De Orkney eiland zijn bijvoorbeeld schitterend en geeft je echt het gevoel dat je in een mystiek gebied beland bent. Er zijn verschillende eilanden die je kunt bezoeken en deze variëren van groot tot klein. Aangezien je tijdens de wandelroutes op de eilanden heel veel verschillende archeologische vondsten kunt bewonderen, worden deze eilanden ook wel gekscherend het Egypte van het Noorden genoemd. Er zijn meerdere goede hotels en bed & breakfast’s te vinden zodat je altijd wel een accommodatie kunt vinden die bij jouw wensen en budget aansluit. Door te kiezen voor een bed & breakfast kom je in contact met de lokale bevolking. Dit is handig voor goede tips.

wandelen in schotland

Overnachten in Schotland
Je kunt tijdens je verblijf in Schotland tegen betaling overnachten bij een particulier maar ook kiezen voor een verblijf in een vakantiehuis met open haard of houtkachel. Dan kan je na een lange wandeldag heerlijk relexen bij de open haard. Een andere optie is het huren van een huisje met sauna.  In Schotland vind je leuke huisjes met Finse sauna hetgeen ook heerlijk is voor de doorbloeding van je vermoeide lichaam. Welk type accommodatie jij ook zoekt, in Schotland is het voor de wandelaar en natuurliefhebber altijd genieten.


Wandelvakantie Oostenrijk
Als het op wandelvakanties aankomt, is er 1 land wat natuurlijk niet mag ontbreken. Dit is Oostenrijk. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in de prachtige bergen en geniet van de meest adembenemende uitzichten die je van bovenaf hebt. De schitterende glooiende alpenweiden, gezellig bergdorpjes en gastvrije mensen zijn al genoeg reden om dit land te kiezen als bestemming voor je wandelvakantie. Kies bijvoorbeeld voor het Zillertal gebied of wandel over de Donausteig van Passau naar Linz. Er is zoveel moois te zien onderweg en ook zoveel mogelijkheden als het op wandelroutes aankomt, dat je nog lang niet uitgewandeld zult zijn. Ook hotels, appartement en idyllische Oostenrijkse hutjes zijn er meer dan genoeg van te vinden, dus qua overnachtingen zit je in dit land ook goed.


Wandelvakantie in Canada
Denk je nu, ik wil buiten Europa een bestemming vinden? Ga dan op wandelvakantie naar Canada. Dit is parel van een land waarvan de natuur schitterend is. Er zijn talloze natuurparken en natuurgebieden waar je de mooiste wandelingen kunt maken en zo de natuur echt in je op kunt nemen. In dit land is het mogelijk om zowel als beginnende als ervaren wandelaar op vakantie te gaan.

book a trekking banner

Er is een groot aanbod aan gevarieerde wandelroutes en ook is het mogelijk om echt een zware bergbeklimming te doen. Het is dus maar net wat jouw niveau is en wat je precies wilt beleven. Je kunt zowel aan de West- als Oostkust van Canada prachtig wandelen en vergeet natuurlijk de Rocky Mountains niet!