Wandelen in Drenthe, voor wandelweekend.

SNP Wandelvakanties
Wie wil gaan wandelen in Drenthe kan dat doen in het kader van een wandelweekend Drenthe, een groepswandeling, single weekend Drenthe, familieweekend Drenthe, vriendenweekend of individuele wandeling. Op deze pagina informatie over de 5 mooiste wandelroutes van Drenthe.

Daarnaast kan je hier een groepswandeling Drenthe boeken, een wandelweekend Drenthe voor 50 plussers of singles of een natuurhuisje Drenthe huren.
Drenthe heeft alles in huis voor lange wandeltochten door de natuur. Je kunt er nog wandelen in stilte. De uitgestrekte bossen en heidevelden in Drenthe geven je een gevoel van rust en ontspanning. De hunebedden in Drenthe herbergen een lang verleden. Aan jou de keuze met wie een wandelweekend Drenthe te boeken. Alleen, met vrienden of familie of in het kader van een georganiseerde groepswandelvakantie door bijvoorbeeld het Drents-Friese Wold. Hoe en met wie je ook gaat wandelen in Drenthe, je zult er enorm genieten. Wij zijn benieuwd welke wandeling in Drenthe jij de mooiste vindt.

Wandelen in Drenthe met SNP Reizen

Wandel mogelijkheden in Nederland met SNP Reizen

SNP Reizen is één van de grootste aanbieders van natuur wandelvakanties en wandel weekenden. Als je een wandelweekend in Nederland wilt boeken, bijvoorbeeld een wandelweekend Zuid-Limburg, Overijssel, Veluwe of Drenthe, zit je bij SNP Reizen goed. Wandelen in Drenthe betekent bij SNP Reizen wandelen in de mooiste natuurgebieden van Drenthe. Zij zijn immers de specialist in wandel weekenden en wandel groepsreizen.

Of je nu een wandel weekend in Nederland, Schotland, Ierland, Frankrijk of Duitsland wilt boeken, met SNP reizen wandel je gegarandeerd door de mooiste wandelgebieden.  Ook voor een groepswandelvakantie buiten Europa.  SNP Reizen is niet gespecialiseerd in single wandel weekenden in Nederland.  Zie voor eens single wandel weekend Drenthe, Zuid-Limburg of elders in Nederland Kras Reizen of één van de single reis organisaties. Hier kan je een wandel single weekend in Nederland of elders in Europa boeken die past bij jouw eigen leeftijdsgroep.

Met anderen wandelen in Drenthe


Wandelen in Drenthe in kader groepsreis of wandelweekend?  Als je single bent en niet alleen wilt wandelen in Drenthe, is VillaVibis de partij om een groepswandelweekend te boeken.
Voor hoger opgeleide singles.

Inclusief overnachting in een goed hotel, lekker ontbijtje en aangenaam gezelschap.  En natuurlijk weet de reisleider of gids je veel te vertellen over het ontstaan van de hunebedden, de ijstijd en de Nationale Parken zoals Drenthe die momenteel heeft.

Wandelen in Drenthe en natuurhuisje huren


Wil je gaan wandelen in Drenthe en zoek je een vakantiehuisje om er te kunnen overnachten?

Zoek hier je natuurhuisje in Drenthe

Wie op individuele basis een wandelweekend of wandelvakantie in Drenthe boekt, kan overnachten in een natuurhuisje.  Een natuurhuisje in Drenthe ligt altijd op een plek waar rust en natuur volop aanwezig is. Je kunt bijvoorbeeld een 2 persoons natuurhuisje Drenthe huren midden in het bos of langs de rand van heidevelden. Soms kan je een natuurhuisje Drenthe boeken op het terrein van een biologische boer of op een natuurcamping.

Wandelen in Drenthe en overnachten in een natuurhuisje is een prima combinatie, ook als je wilt overnachten in een ecologisch vakantiehuisje in de omgeving van het Drents Friese Wold zijn er mogelijkheden. Je kunt een natuurhuisje Drenthe meestal ook voor een lang weekend of midweek huren.

Achtergrondinformatie wandelen in Drenthe

Unieke individuele wandelvakanties
Meer weten over wandelen in Drenthe?

In het noordoosten van ons land ligt het mooie Drenthe. Deze provincie is de meest groene van Nederland en kent ontzettend veel grote gebieden met natuurschoon. Tijdens wandelingen in Drenthe kom je langs heide, zandduinen, moerassen en bossen. Soms lijkt het alsof de tijd er stilgestaan heeft. Veel mensen kennen Drenthe van de hunebedden. Deze stenen hebben een gewicht van wel 40 ton per stuk. Maar ook Wildlands Adventure Zoo Emmen en het voormalige concentratiekamp Westerbork trekken jaarlijks veel mensen naar de provincie toe. Drenthe is de perfecte omgeving om heerlijke, lange wandelingen te maken. Op alle routes zul je ontdekken dat de rust en de stilte je helemaal ontspannen maken.

Die rust, ruimte en natuur komt mede doordat Drenthe het dunst bevolkte deel van ons land is. Een paar prachtige gebieden om te wandelen zijn de Nationale Parken: Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche AA. Uiteraard zijn er nog tal van andere routes waar je kunt wandelen in uitgestrekte bosgebieden, oeroude beekdal- en esdorpenlandschappen of door gezellige Drentse dorpjes. Wij zochten de vijf mooiste voor je uit. Trek die wandelschoenen dus alvast maar aan!

Hieronder de 5 mooiste wandelroutes en wandelgebieden van Drenthe.

Wandelen in Drenthe, 9 tot 16 kilometer Holtingerveld

Wandeling met geschiedenis (Op Drentse oergrond – 9 of 16 km)

Natuurgebied Holtingerveld is maar liefst 1780 hectare groot.

Lees hier alles over één van de mooiste natuurgebieden van Drenthe.

Wandelen in een groot natuurgebied van bijna 1800 hectare? Al duizenden jaren wandelen er mensen door het grote natuurgebied Holtingerveld.  Dit oerlandschap in Drenthe is fantastisch om doorheen te wandelen als je houdt van een stukje geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog is het er erg bedrijvig geweest. Duitsers legden daar het vliegveld Fliegerhorst aan. Tijdens het wandelen zie je punten die herinneren aan de oorlog. Maar ook overblijfselen uit de oertijd, zoals grafheuvels en hunebedden, zijn er nog te zien. Deze route van maximaal 16 kilometer is wel geheel onverhard. Je loopt soms door mul zand en soms over modderige paden. Deze wandelroute is ook geschikt voor een wandelweekend met hond in Drenthe.
Dit landschap behoort zeker tot de mooiste bossen van heel Drenthe. Voor een gevarieerde en inspirrende wandeling.

Als je lange afstanden wilt wandelen in Drenthe en een aardige conditie hebt is de Holtingerveld wandelroute aan te raden.  Voor beginnende wandelaars is deze wandelroute van 9 tot 16 kilometer waarschijnlijk te zwaar. In het kader van een twee daags wandelweekend of single weekend Drenthe is het Holtingerveld aan te raden. Wandelen in Drenthe in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Gletsjerkuil, wandelen in Drenthe 6 tot 8 kilometer.

Veel variatie in natuur (Gletsjerkuil – 6 of 8 km)

Wandelen in Drenthe, Boswachterij Gieten – Borger.

Deze wandeling door de bossen van boswachterij Borger en Gieten is zeer gevarieerd. Al wandelend door het bos ontdek je avontuurlijke paadjes en wandel je over brede beukenlanen. Even later is het zomaar genieten van mooie vergezichten, bijzondere vennen en natuurlijk de gletsjerkuil. Houd er wel rekening mee dat er onderweg, en ook bij de start van de wandeling, geen horeca is. Er zijn wel bankjes langs de wandelroute. Erg fijn om daar even een drinkpauze te nemen en te genieten van grote meren met stranden.

Je vindt hier informatie over wandeling Gletsjerkuil Drenthe

Wandelen in Drenthe, Ekepad

Bos en vennen (Ekepad – 9 km)

wandelen in boswachterij Anloo

Met start en finish in het Drentse dorpje Anloo loop je een sfeervolle wandeling van 9 kilometer. Onderweg is er ontzettend veel te zien. Je wandelt door het bos en zult versteld staan van de glinsterende vennen die je onderweg tegenkomt. Deze route kent veel historie door de eeuwenoude essen, een karakteristiek hunebed en het Pinetum Ter Borgh. Met tot slot een drassige heide, is dit een wandeling die iedereen wat te bieden heeft. Wandelen in Boswachterij Anloo is dan ook puur genieten.

Deze wandeling in Drenthe is ook goed te combineren met de wandeling Gletserkuil. Als je 2 dagen wilt wandelen in Drenthe ( zie boven ).  Ook leuk als je een single wandelweekend Drenthe of groepswandeling wilt boeken en per dag zo een 7 a 9 kilometer wilt wandelen.  Ook als je minder wandelervaring hebt, zijn deze wandelingen goed te doen.  Goede wandelschoenen en warme wandelkleding voor wandelingen door de bossen van Drenthe in de herfst of winter zijn wel noodzakelijk.

Wandelen in Drenthe, boswachterij Norg

Natuur en brinkdorpen (Norg ten voeten uit –  11 of 18 km)

Voorbeeld wandeling boswachterij Norg

Wandelen in boswachterij Norg? Een wandelroute in Drenthe die in alle seizoenen aantrekkelijk is. Dit is een hele fraaie wandeling met een grote variatie in natuur. Onderweg loop je door het bos, door duinen en door het beekdal. Maar ook ga je door brinkdorpen, waar je karakteristieke boerderijen ziet, brinken en essen. De route door boswachterij Norg kent veel zandwegen. Afhankelijk van het seizoen kunnen die dus nogal eens mul, modderig of juist met flinke sporen hard bevroren zijn. Start en finish van deze wandeling is bij het Molenduinbad in Norg. Als je vroeg op wilt staan, is het misschien een goed idee om een huisje in het bos in Drenthe  te huren. Je begint dan uitgeslapen aan je wandeling.

Als je wilt wandelen in Drenthe en van oude bossen en stilte houdt, is een wandeling in boswachterij Norg iets voor jou.  Je kunt, indien beschikbaar, ook een single wandel weekend in de mooie bossen van Norg boeken. Ook voor een wandelweekend met de hond in Drenthe is dit een geschikt bos. Je vindt hier losloopgebieden met de hond. Je kunt een huisje met hond in de omgeving huren of een hotel met hond. Ook een hotel met hond midden in de bossen

Wandelen Drenthe, Dwingeloosche Heide.

Wandelen in de Dwingeloosche Heide.

Wandelweekend Drenthe?  Dit wandelgebied in Nationaal Park Dwingelderveld heeft alles!

Lees hier alles over Nationaal Park Dwingelderveld

Een echte topper voor een wandelweekend in Drenthe is de Dwingeloosche Heide. Deze wandel route verdient een beetje extra aandacht. Als je naar Drenthe afreist, kun je hier eigenlijk niet omheen. Het Nationaal Park Dwingelderveld is een uniek gebied. Samen met de Benderse Heide en de Kraloër Heide vormt de Dwingeloosche Heide het grootste natte heideveld van Europa. Wandelen in Nederland kan heel mooi zijn! Je komt er een kudde van maar liefst ruim 350 schapen tegen, die los over de heide lopen. Deze sschapen zorgen ervoor dat de heide kan blijven bestaan. Tevens zijn er twee schaapskooien. Van hieruit voert een herder de schapen over de heide. Door het natte heideveld kom je onderweg veel water tegen. Hier vind je dopheide en het pijpenstrootje. In de droge stukken groeit vooral struikheide. Bijna alle paden zijn onverhard. Meestal zijn ze goed begaanbaar, echter sommige stukken kunnen behoorlijk mul zijn.

Het overgrote deel wandel je door een open terrein. Houd hier wel rekening mee tijdens warme zomerdagen. Extra bescherming tegen de zon is dan zeer verstandig. De route start bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld en je kunt kiezen uit een wandelroute van 12 of 21 kilometer.

Tip: Als je single bent en wilt gaan wandelen in Drenthe, kijk dan vooral ook of één van de single reisorganisaties een single wandelweekend Dwingeloosche Heide organiseert! Dit gebied is ideaal in het kader van een groeps wandelweekend, single weekend, vriendenweekend of familieweekend. Zoek, als je single bent,  op de zoekterm “wandelweekend singles Drenthe”.

Meer mooie wandelroutes in Drenthe

Drenthe is met recht een wandelprovincie. Voor een wandelweekend  met familie of vrienden maar ook voor een wandelweekend met je paard.  Je vindt ook de mooiste paarden routes in Drenthe. De VVV in Drenthe kan je over een weekend of vakantie in Drenthe informeren.  Meer inspiratie over wandelen in Nederland vind je op onze wandel vakantie blog.

Je kunt er uren wandelen zonder iemand tegen te komen. Waar kan dat nog? Doordat landschappen veranderen, blijft het aantrekkelijk. Dit is waarom veel mensen ook kiezen voor Drenthe. Zij roemen de variatie van bos, heide, weide, de oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. Er zijn ontelbaar veel routes door de hele provincie. Uiteraard kunnen die hier lang niet allemaal benoemd worden. Routes zijn er in alle soorten en maten. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij jou past. Zo is het mogelijk knooppunten te volgen, een gps-route te downloaden of gewoon lekker te wandelen met een ouderwetse wandelkaart. Welke je ook kiest, het plezier zal er niet minder om zijn.

Voor wie meer informatie wil, is het altijd mogelijk om in een van de Drentse plaatsjes een VVV-kantoor te bezoeken. Medewerkers hebben veel kennis over de omgeving en je kunt er gedetailleerde wandelkaarten kopen. Uiteraard kun je van tevoren ook research doen op internet.
Wandelen in Drenthe kan op individuele  basis maar je kunt ook een groepswandelvakantie of single wandelweekend in deze unieke provincie boeken! Kijk maar eens naar het aanbod van Kras Reizen of SNP Reizen.