Wandelvakanties 5 tot 8 dagen

Een wandelvakantie 5, 6, 7 of 8 dagen boeken?

Vind hier een wandelvakantie binnen Europa voor een duur van 5 tot 8 dagen.
Ga bijvoorbeeld 5, 6, 7 of 8 dagen wandelen in Engeland, Frankrijk, Portugal of Italië. Of boek een korte wandelvakantie in Nederland, Luxemburg, Duitsland of de Ardennen. In Nederland kan je een 3 daagse wandelvakantie boeken.

snp wandelvakanties banner

Waarom korte wandelvakanties zo aantrekkelijk zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen graag 5, 6, 7 of 8 dagen wandelen en niet zo snel gaan voor bijvoorbeeld een 14 of 15 daagse wandelvakantie of trekking. De belangrijkste reden is dat 5 tot 8 dagen wandelen voldoende is voor een andere mind-setting. Omdat wandelen iets actiefs en fysieks is, heeft ook een korte wandelvakantie een positieve invloed op de geest en energiepeil. Als je een wandelvakantie Engeland van bijvoorbeeld 5 of 8 dagen hebt gehad, voel je je al een heel ander en bevoorrecht mens. Want wandelen door de natuur is echt geweldig.

eigenwijzereizen wandelvakanties banner


Minder snel blessures

Ook krijg je van een korte wandelvakantie niet zo snel blessures. Ook dat pleit voor een korte wandelvakantie met bagagevervoer.
Lees hier over wandelen en een goede conditie

wandelweekend singles

5 tot 8 daagse wandelvakanties Ierland, Schotland en Wales zijn in trek.

Wil je 5, 6, 7 of 8 dagen wandeken in Wales, Schotland of Ierland. Dan ben je zeker niet de enige want 5 tot 8 daagse wandelvakanties in met name Groot-Brittannië zijn en de eilanden zijn enorm in trek. Omdat je dagelijks al snel een 15 of meer kilometers wandelt en de wandelingen vrij pittig zijn, is het raadzaam om vooraf een goede conditie op te bouwen en de maanden ervoor al wekelijks verschillende keren lange wandelingen te maken. En je lichaam trainen is nooit verkeerd. Zie wat trainingsschema’s op 90 minuten lang.


Boek bij voorkeur een korte wandelvakantie met bagagevervoer.

Boek, ook voor een korte wandelvakantie bij voorkeur een vakantie met bagagevervoer. Wandelen met zware bagage of een zware rugzak is zwaar en vermoeiend. Daarom hebben georganiseerde wandelreizen met bagagevervoer van bijvoorbeeld Eigen-Wijze Reizen, SNP Reizen, ANWB Reizen of TUI zeker de voorkeur.


Wandelen in Nederland 3, 4 of 5 dagen

Je kunt ook in Nederland een korte wandelvakantie of wandelweekend boeken mee bagagevervoer. Zo is bijvoorbeeld het wandelarrangement Klavertje 4 van Fletcher een groot succes. 4 of 5 dagen wandelen in Nederland en van Fletcher hotel naar ander Fletcher hotel. Inclusief bagagevervoer, diner en overnachting. Maar je kunt bijvoorbeeld ook bij TUI een korte wandelvakantie Nederland boeken. Ook de Bilderberg groep heeft een vergelijkbaar Klavertje 4 wandelarrangement.


Individueel of met groep wandelen.

Indien je 5, 6, 7 of 8 dagen wilt gaan wandelen in het kader van een actieve vakantie of anti stress reis, heb je de keuze uit een individuele wandelvakantie, groepswandelreis of single wandelvakantie. Er worden ook korte groeps wandelvakanties georganiseerd voor 50 en 55 plussers. Dit wordt soms ook gedaan door wandel- of natuurverenigingen. Je hebt dus een ruime keuze.

wandelen in de natuur

Wandelen met een vrienden- of vriendinnen groep.

Je kunt natuurlijk ook zelf een aantal dagen gaan wandelen met vrienden en /of vriendinnen. Ook in het kader van een vrienden- of vriendinnenweekend. Je kunt dan bijvoorbeeld een goedkope groepsaccommodatie in een wandelgebied huren waar je als groep in kunt overnachten. Dit type accommodaties voor groepen is meestal vanaf 2 nachten te huur.


wandelen in de heuvels met hond

Korte wandelvakantie met hond boeken

Je kunt ook een privé wandelvakantie met de hond boeken en in eenhuisje in natuur verblijven waar de hond welkom is. Voor een wandelvakantie met hond je bij voorkeur een huisje met bench en goed omheinde tuin. Daarnaast is het ook mogelijk een georganiseerde wandelvakantie met hond te boeken. Inclusief overnachting en bagagevervoer. Een vakantie met hond is zo nog leuker!


TUI Wandelvakantie Nederland banner