Wandelvakantie met een groep

Informatie over het boeken van een wandelvakantie met een groep.

Indien jij je wilt inschrijven voor een wandelvakantie met een groep, heb je diverse mogelijkheden.
Je kunt gaan deelnemer aan een groepswandelvakantie voor alleenstaanden, voor families met kinderen, 50 plussers of een algemene groep. In bijna alle gevallen wordt een wandelvakantie met een groep professioneel georganiseerd. Wandel groepsreizen kunnen binnen Europa georganiseerd worden maar via een organisatie als Djoser of SNP Natuurreizen zijn er ook wandelreizen voor groepen in bijvoorbeeld Nepal of Australië beschikbaar.


Uit hoeveel personen bestaat zo een wandelgroep gemiddeld?

Bij een georganiseerde groepswandelvakantie kan een groep uit 14, 18, 20 maar ook uit 30 personen bestaan. Sommige single reis wandel organisaties houden vast aan groepen tot wel 30 á 40 personen. Grote groepen zijn gezelliger is de motivatie. Wandelvakanties door de bergen oftewel bergwandelen, vereist veel meer individuele aandacht. Zo een berg wandel groep met gids bestaat soms uit maar 4 tot 6 personen. Kortom, ieder groepswandelvakantie is weer anders, ook wat betref de samenstelling en grootte van de groep.

eigenwijzereizen wandelvakanties banner


wandelweekend singles

Wandelvakantie met een groep in Nederland boeken

Nederland is een echt wandelland met talloze wandelverenigingen. De vierdaagse van Nijmegen is wereldberoemd. Indien je deel wilt nemen aan een georganiseerde wandelvakantie Nederland met een groep, kan je bijvoorbeeld terecht bij SNP Reizen of TUI. Bij beide reisorganisaties kan je ook een wandel groepsreis Nederland met bagagevervoer boeken. Inclusief overnachting en ontbijt en eventueel diner.


Zelf een wandelvakantie voor een groep in Nederland organiseren

Heb je het plan om zelf een meerdaagse wandelvakantie voor een groep van rond de 20 personen te organiseren in Nederland? Dan is het zaak om een leuk programma voor de groep samen te stellen en te kijken welke wandelroutes in Nederland geschikt zijn. Bij bijvoorbeeld een 7 daagse wandelvakantie Nederland van hotel naar hotel zal je voor iedere nacht een hotel moeten vinden welke plaats biedt aan 20 vermoeide wandelaars die een goede maaltijd en warme douche kunnen gebruiken. Bij bijvoorbeeld een 3 daagse wandel groepsreis Nederland zal je waarschijnlijk niet van hotel naar hotel met de groep wandelen naar een groepsaccommodatie Nederland 20 personen in een groot wandelgebied huren.

wandelen in de natuur

Wandel- en fietsroutes binnen Nederland

Je kunt op talloze manieren aan leuke fiets- en wandelroutes komen. Zo ook routes via Fietsenwandelweb.nl. Of je nu wilt wandelen op de Veluwe, in de Achterhoek of Drenthe. Je vindt de meest inspirerende wandelroutes in Nederland voor groepen op Fietsenwandelweb.nl.


Wandelvakantie met een groep singles

Single reizen waarbij wandelen centraal staat, worden meer geboekt dan fiets groepsreizen voor singles. Met elkaar lange wandelingen maken heeft grote voordelen als we het over de onderlinge communicatie hebben. Als je wandelt kom je in een “rustige sfeer” terecht en sta je al snel open voor communicatie met gelijkgestemden. Het is ook veel makkelijker om met elkaar te praten dan tijdens een single fiets groepsreis. Er zijn diverse reisorganisaties die single wandel groepsreizen organiseren. Ook wandel weekenden voor alleenstaanden. Kijk maar eens naar het aanbod van TUI of Natuurlijk Reizen. Ook voor een meerdaagse wandel vakantie singles inclusief bagagevervoer en overnachting. Een wandelvakantie met een groep kan juist voor vrijgezellen een aanrader zijn.